Τεράστια προβλήματα έχουν προκληθεί κυρίως στο οδικό δίκτυο των Ιωαννίνων, του Αγρινίου και της Κέρκυρας από το νέο κύμα κακοκαιρία που σαρώνει τις περιοχές από το βραδύ της Παρασκευής.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νύχτες ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Ήπειρο.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι γύρω από την λίμνη των Ιωαννίνων

Τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν με ιδιαίτερη ένταση στον νομό Ιωαννίνων, προκαλώντας πλημμύρες σε συνοικίες της πόλης.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, η καταιγίδα συνοδεύτηκε από ισχυρό αέρα με αποτέλεσμα την πτώση ενός δέντρου που απομακρύνθηκε από την Πυροσβεστική αλλά και αρκετές διακοπές ρεύματος σε πολλά σημεία οι οποίες αποκαταστάθηκαν σχετικά άμεσα.

Η κακοκαιρία χτύπησε και τα ορεινά του νομού προκαλώντας αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο εξ αιτίας καταπτώσεων που ακολούθησαν.

Δέκα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έσπευσαν στα χωριά της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων, του Μετσόβου και του Ζαγορίου προκειμένου να αποκαταστήσουν το οδικό δίκτυο.


Κατέρρευσαν δρόμοι στο Αγρίνιο

Προβλήματα καταγράφηκαν και σε τμήματα του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα πρώτα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Χούνης.

Mεγάλος όγκος φερτών υλικών έφραξαν το δρόμο προς την Χούνη. Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία και έχει κληθεί μηχάνημα για να ανοίξει τον δρόμο που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Μεγάλες καταστροφές και στο δήμο Θέρμου από την πρωινή πλημμύρα. Μεγαλύτερες ζημιές στις Τοπικές Κοινότητες Αναλήψεως, Αβαρίκου, Κάτω Χρυσοβίτσα, Πετροχώρι, Σιταράλωνα και στους οικισμούς Δοσούλα, Κουλούρια και Κόφτρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε αρκετές κλήσεις, από νωρίς το πρωί και χρειάστηκε να επέμβει για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια σε Δαγκλή και Μάνου Κατράκη, σε τρία σπίτια στην περιοχή της Στράτου και μια ακόμη από σπίτι στην Κάτω Χρυσοβίτσα. Επίσης υπήρξαν κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση.

Κέρκυρα: Πτώσεις δέντρων από την καταιγίδα

Σε 4 κοπές δέντρων προχώρησαν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ως αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής κακοκαιρίας που είχε ως χαρακτηριστικό την καταιγίδα αλλά και τους δυνατούς ανέμους.

Αν και το φαινόμενο ήταν σαφώς πιο ήπιο από το προηγούμενο τα ξημερώματα της Πέμπτης, ωστόσο Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία ήταν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Κακοκαιρία: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων -Ποιες γραμμές είναι κλειστές

Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένες γραμμές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν έως τα 8 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα, Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Δυνατές βροχές και καταιγίδες –Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά φέρνει ένα ψυχρό μέτωπο που διασχίζει τη χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώνονται στην Ήπειρο (νομό Ιωαννίνων) και στο Κεντρικό Ιόνιο.