Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε, το μεσημέρι του Σαββάτου, σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής, στο τέρμα της οδού Κλεισούρας, στον Υμηττό.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και μεγάλη με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά βρίσκονται σπίτια. Αυτά πάντως δεν κινδύνευσαν, καθώς η φωτιά κατευθύνθηκε προς το δάσος.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, μετέβησαν στο σημείο, συντονίζοντας τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Υπό μερικό έλεγχο

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μάλιστα, η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

«Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή κατοικημένη περιοχή»» τονίζει.

Στο σημείο πάντως συνεχίζουν να επιχειρούν αυτή την ώρα 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών.

Διακοπή της κυκλοφορίας

Λόγω της πυρκαγιάς, διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Στην οδό Αναστάσεως από το ύψος του νεκροταφείου Παπάγου.
  • Στην οδό Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου από Λ. Αλίμου – Κατεχάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Στη Λ. Καρέα από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Αλίμου – Κατεχάκη στο ρεύμα προς το βουνό.
  • Στη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από της ύψος της συμβολής της με τη Λ. Αλίμου – Κατεχάκη.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα είχε εκδηλωθεί ακόμη μία πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού, κοντά στις κεραίες, ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο εντός λίγων ωρών.