Κορωνοϊός: Τι απαντά το ΑΧΕΠΑ για τις ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού με κρούσματα

Το ΑΧΕΠΑ τηρεί από την αρχή εξάπλωσης της πανδημίας όλα τα πρωτόκολλα που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ και αφορούν τη διαχείριση των προσερχόμενων ύποπτων και θετικών κρουσμάτων Covid-19, καθώς και των περιστατικών της κανονικής εφημερίας, επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου

Το ΑΧΕΠΑ τηρεί από την αρχή εξάπλωσης της πανδημίας όλα τα πρωτόκολλα που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ και αφορούν τη διαχείριση των προσερχόμενων ύποπτων και θετικών κρουσμάτων Covid-19, καθώς και των περιστατικών της κανονικής εφημερίας, επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης.

Με αφορμή ρεπορτάζ του MEGA που δείχνει επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού να περνούν μέσα από τα επείγοντα του νοσοκομείου σε ώρα εφημερίας και τραυματιοφορείς να βγάζουν τις ειδικές στολές στον κοινό αύλιο χώρο, να τις τοποθετούν μόνοι τους σε σακούλες και να τις αφήνουν εκεί που πάνε και τα κοινά απορρίμματα, ο κ. Παντελιάδης σημειώνει ότι «υπάρχουν δύο ξεχωριστές είσοδοι στο χώρο του ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), μια για τα κοινά περιστατικά της εφημερίας και μια τα ύποπτα και θετικά Covid-19».

Η απάντηση του νοσοκομείου

«Το ΤΕΠ Covid-19 του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ είναι ίσως το μοναδικό που διαθέτει δικό του αξονικό τομογράφο και ακτινολογικό εργαστήριο για τη διεξαγωγή απλών ακτινογραφιών, αξονικών τομογραφιών και υπερηχογραφημάτων, το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά ασθενείς Covid -19 (ύποπτους ή θετικούς). Η απεικονιστική διερεύνηση των μη Covid -19 περιστατικών πραγματοποιείται στο κεντρικό ακτινολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου, που στεγάζεται σε διαφορετικό χώρο.

» Σε περίπτωση που το περιστατικό από το ΤΕΠ Covid-19 χρήζει εισαγωγής οδηγείται στις Κλινικές που έχουν οριστεί για νοσηλεία αποκλειστικά περιστατικών κορωνοϊού, αφού πραγματοποιηθεί η εκκένωση των κοινόχρηστων χώρων. Μετέπειτα ακολουθεί μηχανικός καθαρισμός και απολύμανσή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα πρωτόκολλα που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ.

» Τόσο το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όσο και τα συνεργεία καθαρισμού λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας, σε απόλυτη συμφωνία με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ» αναφέρει ο κ. Παντελιάδης.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι διενεργείται επιτόπια απολύμανση τόσο των πληρωμάτων όσο και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με τα οποία έχουν διακομισθεί τα ύποπτα ή θετικά κρούσματα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία