Συνάντηση Δένδια – Πομπέο τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Ï õðïõñãüò Åîùôåñéêþí, Íßêïò ÄÝíäéáò óõíïìéëåß ìå ôïí Áìåñéêáíü ïìüëïãü ôïõ, ÌÜéê ÐïìðÝï êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò óõíÜíôçóÞò ôïõò óôç ÂéÝííç, ôçí ÐáñáóêåõÞ 14 Áõãïýóôïõ 2020 (EUROKINISSI/ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÕÐ.ÅÎÙÔÅÑÉÊÙÍ ×ÁÑÇÓ ÁÊÑÉÂÉÁÄÇÓ)

Με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί τη Δευτέρα, στις 10:00 το πρωί, στη Θεσσαλόνικη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί τη Δευτέρα, στις 10:00 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί τόσο την Αθήνα όσο και την Κρήτη και συγκεκριμένα τη βάση της Σούδας.

Το ακριβώς πρόγραμμα της επίσκεψης και των επαφών του Αμερικανού ΥΠΕΞ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, η προσδοκία για την επίσκεψη Πομπέο είναι η στήριξη των ελληνικών θέσεων σε ότι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο ενώ πέραν από αυτά καθ’ αυτά τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα συζητηθούν και τα ζητήματα της διμερούς αμυντικής-στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική