Σαφώς βελτιωμένος. Ο Ολυμπιακός αν και ίδρωσε στο τέλος, επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου στην Γερμανία με σκορ 78-71, έχοντας  για κορυφαίους τους Άαρον Χάρισον και Βασίλη Σπανούλη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο σε όλους τους παίκτες του, ο Αμερικανός γκαρντ ήταν θετικότατος στο πρώτο μισό, ενώ επίσης θετική ήταν η συνεισφορά του Ζαν Σαρλ.

Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (25/09) θα δώσουν την δεύτερη τους φιλική αναμέτρηση με τους Γερμανούς στις 20:00.

Το ματς

Οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν εξαιρετικό ξεκίνημα στο φιλικό προετοιμασίας τους στο Βερολίονο.Παρά το 8-5 του Σίβα, οι Πειραιώτες με τον Χάρισον για κορυαφαίο στο πρώτο δεκάλεπτο, πέρασαν με 8-12 τρέχοντας ένα 7-0 σερί.

Γκρέιντζερ και Σνάιντερ έδωσαν εκ νέου προβαδισμα στους γηπεδούχους, όμως ο Ελις με κάρφωμα και ο Χάρισον με νέο τρίποντο έγραψε το 14-18.
Ο Παπανικολάου έστειλε την διαφορά στους 7 πόντους, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 19-21.

Από τη στιγμή που ο Σλούκας έφυγε για τον πάγκο, ο Ολυμπιακός έχασε το… μυαλό του. Δεν είναι τυχαίο πως για ώρα οι Ερυθρόλευκοι είχαν μείνει στους 5 πόντους στην επίθεση, με την Άλμπα τρέχει ένα 10-5 επιμέρους. Ο Ολυμπιακός πίεσε για λίγο στην άμυνα, όμως ο Σίβα με λέι απ έγραψε το 32-30, με τους Ερυθρόλευκους πάντως να μην τα παρατάνε.

Ο Χάρισον και πάλι ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε, ενώ ο Ζαν Σαρλ ήταν δυναμικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Παρότι είχαν και πάλι πρόβλημα στις αποφάσεις του, οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρήκαν την ψυχραιμία για να δράσουν και ο Χάρισον με τρίποντο στο τέλος του ημιχρόνου, έστειλε την ομάδα του στο +4 στα αποδυτήρια (35-39).

Επιστρέφοντας στο ματς ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι επιθετικός. Οι… ροσονέρι (φόρεσαν την μαύρη φανέλα) Πειραιώτες προηγήθηκαν με 38-43 έπειτα από καλάθι του Σλούκα. Σνάιντερ και Σίκμα ισοφάρισαν, όμως Χάρισον και Σλούκας πραγματοποίησαν το νέο +4 του Ολυμπιακού (43-47), με τους γηπεδούχους να μειώνουν στον πόντο. Μέχρι να πάρει μπρος ο Σπανούλης. Ο αρχηγός πέτυχε το 49-53 και το 49-55, ενώ Χάρισον και Βεζένκοφ έστειλαν για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω απο τους 10 πόντους (49-60) με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 51-62.

Οι Πειραιώτες δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, Μάρτιν και Τζένκινς έγραψαν το 53-67, με τον Μπαρτζώκα να περνάει για ώρα στο παρκέ την δεύτερη πεντάδα του. Ο Έλληνας τεχνικός επέμενε στα ίδια σχήματα και ήταν ξεκάθαρο πως δεν τον ενδιέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ματίασεκ μείωσε σε 56-69 και στο 62-69, ο Σπανούλης έγραψε το 62-71, όμως οι γηπεδούχοι βραχυκύκλωσαν τον Ολυμπιακό και πλησίασαν ακόμα περισσότερο. Ο Σίκμα και η πιεστική άμυνα του Ρενέσες απέδωσε καρπούς. Τίεμαν και Σίβα έκαναν το 71-73, με τον Σπανούλη να βρίσκει… τυφλά τον Μάρτιν και να διαμορφώνει με πικ εν ρολ και κάρφωμα το 71-75. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο φιλικό ματς στο Βερολίνο και αύριο, την ίδια ώρα, θα δώσει το δεύτερο ματς με τους παίκτες του Ρενέσες.