Κρούσματα κοροναϊού σε δύο τμήματα του Γυμνασίου, ανακοίνωσε η διοίκηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, Pierce.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, με μήνυμα ενημερώθηκαν οι γονείς ότι το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκαν ότι δύο μαθήτες/τριες του Γυμνασίου, βρέθηκαν θετικοί/ές στον ιό SARS-CoV-2.

Οι Διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου ενημέρωσαν άμεσα τον ΕΟΔΥ και τη ΔΔΕ Β΄ Αθήνας και απέστειλαν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την ακριβή αποτύπωση του θέματος, παραμένοντας σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κοινοποιήθηκε στο Σχολείο η απόφαση της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας με Αρ. Πρωτ.: 17362/23-09-2020 με την οποία αναστέλλεται προσωρινά, από 24-09-2020 και για δεκατέσσερις  ημέρες, η λειτουργία δύο τμημάτων του Γυμνασίου.

Οπως λέει το σχολείο «με τηλεφωνική επικοινωνία πήραμε την οδηγία να συστήσουμε σε επιπλέον μαθητές/τριες άλλων τμημάτων να παραμείνουν για το ίδιο διάστημα στο σπίτι τους διότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, θεωρήθηκαν στενές επαφές των κρουσμάτων.

Από την Παρασκευή θα ξεκινήσει η παροχή εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης, σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, για τους μαθητές που θα παραμείνουν στο σπίτι τους το διάστημα αυτό. Αναλυτικές οδηγίες θα σταλούν στους μαθητές που εμπλέκονται».