Με βάση τον δείκτη εμπειρίας (από τις παραστάσεις των ποδοσφαιριστών) προκύπτει χαοτική διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ομόνοια που συγκρούονται απόψε 23/9 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (22:00 Cosmote Sport 1) στην πρώτη από τις δύο κόντρες τους στα Play off του Champions League.

Το συμπέρασμα συνάγεται αβίαστα με απλά μαθηματικά, καθώς το άθροισμα των συμμετοχών όλων των παικτών της κυπριακής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (από τη φάση των ομίλων και μετά) είναι μικρότερο από τον αριθμό εμφανίσεων του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο πολύπειρος Γάλλος του Ολυμπιακού έχει στο ενεργητικό του 48 αγώνες στο Champions League, τη στιγμή που η σούμα για όλη την Ομόνοια βγάζει 43. Μετρημένοι, άλλωστε, στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι ποδοσφαιριστές της κυπριακής ομάδας που έχουν παραστάσεις από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο 35χρονος Σλοβάκος Τόμας Χούμποτσαν (δεξί μπακ και στόπερ) απαριθμεί 21 εμφανίσεις με τη Ζενίτ, ο 32χρονος συμπατριώτης του Μίχαλ Ντούρις (σέντερ φορ) 12 με τη Βικτόρια Πλζεν, ο 32χρονος Βραζιλιάνος Φαμπιάνο (τερματοφύλακας) 9 με την Πόρτο και ο γνώριμός μας Χάρης Μαυρίας (δεξί μπακ χαφ) μία με τον Παναθηναϊκό.

Κανένας εξ αυτών μάλιστα δεν έχει αγωνιστεί σε φάση ομίλων του Champions League την τελευταία 5ετία, ενώ έχει σκοράρει μόνο ο Ντούρις στο Βικτόρια Πλζεν – Μίλαν 2-2 στις 6/12/2011.

Χρήζει πάντως αναφοράς ότι ο 26χρονος πλέον Χάρης Μαυρίας στη μοναδική του συμμετοχή σε φάση ομίλων (στο Παναθηναϊκός – Ρούμπιν Καζάν 0-0 στις 20/10/2010 στο ΟΑΚΑ) είχε γίνει ο δεύτερος νεότερος παίκτης της διοργάνωσης (σε ηλικία 16 ετών και 242 ημερών), μετά τον Σελεστίν Μπαμπαγιάρο της Άντερλεχτ (16 ετών και 87 ημέρων στο εκτός έδρας 1-1 με την Στεάουα στις 23/11/1994).

Προϊόντος του χρόνου ο Έλληνας υποχώρησε στην 5η θέση της σχετικής λίστας.

Πρώτος ο Ραφίνια

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Ματιέ Βαλμπουενά που υπερτερεί σε αριθμό συμμετοχών στο Champions League (έχει 37 με Μαρσέιγ, 8 με Λιόν και 3 με Ολυμπιακό) έναντι όλων των παικτών της Ομόνοιας.

Υπάρχει και ο Ραφίνια, ο οποίος μάλιστα απαριθμεί περισσότερες παρουσίες στην κορυφαία διοργάνωση και από τον Γάλλο. Συνολικά 66 εμφανίσεις έχει να επιδείξει ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος των Ερυθρόλευκων με Μπάγερν και Σάλκε. Με τους Βαυαρούς μάλιστα συμμετείχε σε δύο αγώνες στην πορεία προς τη στέψη το 2012-13.

Από κει και πέρα οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή του Ολυμπιακού για το αποψινό (23/9) παιχνίδι έχουν συνολικά 212 συμμετοχές στο Champions League. Δηλαδή τις πενταπλάσιες συγκριτικά με τις 43 των μελών της Ομόνοιας.

Παρεμπιπτόντως, οι Ερυθρόλευκοι διεκδικούν την 20ή παρουσία τους σε φάση ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ οι Πράσινοι της Κύπρου την παρθενική.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΚΤΗΣ              ΑΓΩΝΕΣ (ΓΚΟΛ)

Ραφίνια               66 (2)

Ματιέ Βαλμπουενά        48 (4)

Χοσέ Χολέμπας                23 (1)

Αβραάμ Παπαδόπουλος              12 (0)

Ρούμπεν Σεμέδο              12 (2)

Κώστας Φορτούνης        12 (1)

Ζοσέ Σα                                11 (0)

Ανδρέας Μπουχαλάκης               7 (0)

Γιουσέφ Ελ Αραμπί         6 (3)

Γιώργος Μασούρας        6 (0)

Μαντί Καμαρά 5 (0)

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς       4 (0)

ΣΥΝΟΛΟ              212 (13)

ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΑΙΚΤΗΣ              ΑΓΩΝΕΣ (ΓΚΟΛ)

Τόμας Χούμποτσαν        21 (0)

Μίχαλ Ντούρις 12 (1)

Φαμπιάνο           9 (0)

Χάρης Μαυρίας               1 (0)

ΣΥΝΟΛΟ              43 (1)