Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του Νίκου Χαρδαλιά να σκύψει πάνω από το χέρι ιερέα με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί για υποκρισία. Ο υφυπουργός απάντησε στην σκληρή κριτική με μια ανάρτηση στην οποία λέει ότι «έκλινε» προς το ράσο του αλλά δεν φίλησε το χέρι του.

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει σε όλη τη χώρα με τα σενάρια για νέο lockdown να βρίσκονται στο τραπέζι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε στην Καρδίτσα να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα και να φιλά το χέρι του ιερέα που διεσώθη μετά τον αποκλεισμό του από τις πλημμύρες στην Οξυά.

Η κίνηση του κ. Χαρδαλιά πυροδότησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Αποστάσεις από την κίνηση Χαρδαλιά πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς πάντως δήλωσε ότι δεν φίλησε το χέρι του ιερέα, αλλά πως έκλινε στο ράσο του με σεβασμό και πρόσθεσε ότι μόλις είχε βγάλει την μάσκα του για να πιει νερό.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε στείλει αυστηρό μήνυμα στον Γιώργο Κουμουτσάκο τον οποίον ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει να κοινωνεί.

Ο κ. Χαρδαλιάς έχει επανειλημμένως τονίσει τη σημασία της ατομικής ευθύνης στη μάχη κατά της πανδημίας, ενώ έχει τονίσει πως τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουν το καλό παράδειγμα και να τηρούν χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που τηρούν οι πολίτες.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA