Την έντονη ενόχλησή του προς τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να εκφράσει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τον «γιγάντιο» χριστιανικό σταυρό που έχει αναγερθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ahval ο ύψους 15 μέτρων σταυρός αναγέρθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νέα Βύσσα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο είχε στόχο να προκαλέσει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων της περιοχής.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κατά την τελετή αγιασμού του σταυρού, οι ελληνοορθόδοξοι ιερωμένοι φαίνεται να είπαν: «Κάθε φορά που θα τον βλέπουν οι Τούρκοι, θα μας θυμούνται».

Από την άλλη πλευρά το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι και οι Greek City Times μετάδωσαν την είδηση, διαψεύδοντας ωστόσο τα εν λόγω σχόλια από τους ιερείς.

Ο σταυρός στη Νέα Βύσσα

Υπενθυμίζεται πως ο τεράστιος και επιβλητικός Σταυρός από τις 14 Σεπτεμβρίου υψώνεται στο προαύλιο του μοναστηριού Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα του Έβρου.

Δηλαδή μόλις λίγα μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αστεριάδη.

Φυσικά η εν λόγω πράξη δεν πέρασε απαρατήρητη από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak που έγραψε σε δημοσίευμα της πως πρόκειται για μία πρόκληση προς τους μουσουλμάνους που ζουν κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.