Ο Άρης έβγαλε χαρακτήρα μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς από το Πανθεσσαλικό! Με τον Απόστολο Τερζή στον πάγκο και τον Άκη Μάντζιο στις εξέδρες του γηπέδου, η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε (0-1) τον Βόλο και έκανε το 2/2 στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο την μετά Μίκαελ Ένινγκ εποχή, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην έδρα του Βόλου. Ουσιαστικά, ο Άρης έφτασε εύκολα στην επικράτηση, καθώς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους.

Τη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τη χάρισε ο πολύ καλός Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος παίκτης, με πολύ όμορφη ενέργεια, κέρδισε πέναλτι στο 15ο λεπτό, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα. Ηταν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν το «διπλό». Πλέον, ο Άρης έχει 6 βαθμούς με δύο νίκες κόντρα σε Λαμία και Βόλο, ενώ η ομάδα της Θεσσαλίας έχει 3, καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε του Ατρομήτου στο Περιστέρι.

Το ματς

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο τερέν του Πανθεσσαλικού και στα πρώτα λεπτά ξεχώριζαν οι δυνατές μονομαχίες και στα σκληρά μαρκαρίσματα.

Στο 11΄,  ο Άρης είχε την πρώτη του τελική με τον Γκανέα και πέντε λεπτά μετά μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Μπρούνο Γκάμα πήρε τη μπάλα, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Βόλου, με τον Μπαριέντος να τον ανατρέπει εντός περιοχής. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας από τα 11 βήματα για το 1-0 των «κίτρινων».

Στη συνέχεια, ο Βόλος είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, με τους γηπεδούχους να μη μπορούν ουσιαστικά να διασπάσουν την αμυντική γραμμή του Άρη. Το σουτ του Κολόμπο βρήκε στα σώματα στο 24ο λεπτό. Στο 29΄, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε το κόρνερ, με τον Σάσα να πιάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Γκαραβέλης μπλόκαρε την προβολή του Ντάτκοβιτς. Έτσι, ο Άρης έκλεισε το πρώτο μέρος, όντας μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βόλος μπήκε με διάθεση να πιέσει, στοχεύοντας στην ισοφάριση. Ωστόσο, δυσκολευόταν αφάνταστα να βρει την δίοδο για την εστία του Κουέστα.

Στο 63ο λεπτό, ο Περέα έκανε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Ουσιαστικά, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με σέντρες να απειλήσουν, με τον κίπερ του Άρη να είναι σταθερός, σβήνοντας τον οποιοδήποτε κίνδυνο.

Στο 69΄ και στο 70΄, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες, με τον γκολκίπερ του Βόλου να βγαίνει κερδισμένος στη διπλή μονομαχία με τον Μάνο. Ο Γκάμα έβγαλε ωραία μπαλιά στον επιθετικό του Άρη, με τον Γκαραβέλη να του λέει όχι. Ενώ, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε και πάλι προβολή του Έλληνα επιθετικού.

Η επόμενη φάση στον αγώνα ήταν στο 88ο λεπτό. Με την κεφαλιά του Γέντρισεκ να περνάει άουτ. Στο 90΄, ο Βόλος ισοφάρισε με τον Τέκιο, αλλά η μπάλα είχε βγει άουτ στη σέντρα του Μπαρτόλο.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Βάτσιου, με τον Άρη να πανηγυρίζει ένα σημαντικό «διπλό».