Με τον Σον να είναι εκπληκτικός, η Τότεναμ ήταν φανταστική και «σκόρπισε» με 5-2 την Σαουθάμπτον μέσα στην έδρα της για την δεύτερη αγωνιστική της Premier League. Έτσι η ομάδα του Μουρίνιο πανηγύρισε τους πρώτους της πόντους στο φετινό πρωτάθλημα ενώ οι «Άγιοι» παρέμειναν χωρίς βαθμό.

Με το «καλημέρα» η Τότεναμ έδειξε ότι θέλει να πάρει το τρίποντο. Το υπέροχο γκολ του Χάρι Κέιν ακυρώθηκε στο 2ο λεπτό, καθώς στην αρχή της φάσης, ο Σον ήταν σε θέση οσφάιντ.

Η απάντηση της Σαουθάμπτον ήρθε στο 9ο λεπτό. Ο Τσε Άνταμς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, έπιασε το πλασέ και ο Ουγκό Λιορίς απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού.

Οι «Άγιοι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν και έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ. Έπειτα από κόντρες στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Μούσα Τζενεπό και με αριστερό σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Τελικά, οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που πάρουν κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Ντάνι Ίνγκς κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα στην περιοχή, έπειτα από υπέροχη μπαλιά του Γουόκερ-Πίτερς και εκτέλεσε με το δεξί τον Ουγκό Λιορίς για το 1-0 στο 32ο λεπτό.

Μπορεί όλα να έδειχναν ότι δεν θα άλλαζε κάτι στο ημίχρονο, όμως ο Σον είχε διαφορετική άποψη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χάρι Κέιν έκανε μία εξαιρετική μπαλιά στον Κορεάτη εξτρέμ, εκείνος κοντρόλαρε στην περιοχή και με δεξί δυνατό σουτ, έφερε το ματς στα ίσια.

Με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο για την Τότεναμ. Ο Σον βγαίνει τετ α τετ με τον ΜακΚάρθι έπειτα από ακόμα μία ασίστ του Κέιν. Ο διεθνής άσος πλάσαρε εύστοχα (αυτή τη φορά με το αριστερό) και έκανε το 2-1 στο 47ο λεπτό.

Η Σαουθάμπτον πίεσε αρκετά μετά το γκολ, όμως η ομάδα του Μουρίνιο ήταν αυτή που κατάφερε να βρει δίχτυα. Και μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο. Ο Χάρι Κέιν κάνει την μπαλιά στον κενό χώρο και ο Σον ολοκλήρωσε το χατ-τρικ για το 1-3 στο 64ο λεπτό.

Η Τότεναμ δεν σταμάτησε εκεί και το ντουέτο των Κέιν-Σον ξαναχτύπησε. Για τέταρτη φορά (!) ο Βρετανός φορ έκανε την ασίστ και ο Κορεάτης σκόραρε για τέταρτη φορά στο παιχνίδι στο 73ο λεπτό, διαμορφώνοντας το 1-4 και «κλειδώνοντας» το τρίποντο για τους λονδρέζους.

Φυσικά, τα «σπιρούνια» δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Λαμέλα εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Σον, ωστόσο το σουτ θα βρει το δοκάρι της Σαουθάμπτον. Εκεί, ήταν ο Χάρι Κέιν, ο οποίος από δημιουργός θα γίνει σκόρερ και θα προσφέρει στην ομάδα το πέμπτο της γκολ στο ματς.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με αποτέλεσμα η Σαουθάμπτον να βρουν κενούς χώρους και να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 89ο λεπτό, μάλιστα, κέρδισε πέναλτι και με τον Ίνγκς μείωσε σε 2-5, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Γουόκερ – Πίτερς, Στέφενς, Μπέντναρεκ, Μπέρτραντ, Άρμστρονγκ (68′ Τέγια), Γουόρντ – Πρόους, Ρομέου (55′ Σμόλμπον), Ντζενέπο, Άνταμς (80′ Λονγκ), Ινγκς

Τότεναμ: Γιορίς, Ντόχερτι, Ντάβινσον Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Χόιμπιεργκ, Γουίνκς, Ντομπελέ (46′ Λο Σέλσο), Μόουρα (61′ Λαμέλα), Κέιν (84′ Μπεργκβάιν), Σον