Ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ φιλοξενεί σήμερα «Το Βήμα της Κυριακής» αναφορικά με τις αλλαγές που επίκεινται στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φυλακές του Κορυδαλλού αναμένεται να γκρεμιστούν και να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», Γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, εξήγησε τις αλλαγές που θα γίνουν.

Όπως είπε, οι νέες φυλακές θα μεταφερθούν σε ένα οικόπεδο 180 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο και θα είναι υπερσύγχρονες και πλήρεις.

«Θα υπάρχουν κελιά για κρατούμενους, επτά δικαστικές αίθουσες, ενώ θα βρίσκεται και το τμήμα μεταγωγών. Το όνομα θα είναι Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την κ. Νικαλάου, οι νέες φυλακές θα είναι έτοιμες στα μέσα του 2022, ενώ οι φυλακές του Κορυδαλλού, θα έχουν γκρεμιστεί το αργότερο στις αρχές του 2020.

Παράλληλα, η Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, αναφέρθηκε στα εγκαίνια της νέας Σωφρονιστικής Ακαδημίας στον Ελαιώνα.

«Για πρώτη φορά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί θα έχουν τον δικό τους χώρο εκπαίδευσης και κοιτωνισμού» σημείωσε.

Ακόμα, γνωστοποίησε, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί 11.500 έρευνες στις φυλακές. «Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα. Η ανομία και η μαφία στις φυλακές θα τελειώσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε να αναμορφώσουμε το σωφρονιστικό σύστημα. Οι κρατούμενοι μπαίνουν εκεί για να σωφρονιστούν όχι για να διαπράξουν νέες έκνομες πράξεις» πρόσθεσε με νόημα.

«Οι φυλακές θέλουν λεφτά, νέα συστήματα ασφαλείας, θέλουν εκπαιδευτικά προγράμματα, οι κρατούμενοι χρειάζονται αρκετά πράγματα για να έχουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα που πρέπει σε αυτή τη χώρα» κατέληξε η κ. Νικολάου.