Οι Τούρκοι νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμη στον 18 αιώνα, όπου μετρούσε μόνο η ισχύς ενός βασιλείου και μπορούσαν να σχεδιάζουν όπως τους κάπνιζε επάνω σ’ ένα χάρτη και να λένε: Αυτά τα εδάφη είναι δικά μας.

Κύριοι, είστε εκτός τόπου και χρόνου, είστε ανιστόρητοι. Ο Ιμπεριαλισμός, πέθανε. Σήμερα, μπορεί μια χώρα να έχει πολύ στρατό και όπλα, αλλά δεν μπορεί να απειλεί τους γειτονικούς λαούς και να καταλαμβάνει τα εδάφη τους. Σήμερα υπάρχει ο ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο το οποίο έτσι ή αλλιώς όλοι αποδέχονται. Οι τσαμπουκάδες και τα νταηλίκια, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Ο μεν Ερντογάν καθημερινά εξακοντίζει απειλές εναντίον μας, ο υπουργός άμυνας Ακάρ μας λέει πως θα μας κάνει «μια μπουκιά», ενώ ο υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου, μιλά για τα δίκια της χώρας του και τη Γαλάζια πατρίδα. Ποια δίκια κύριε υπουργέ ; Ξέρεις ότι όλη η Τουρκία είναι ελληνικά εδάφη, που τα κυριεύσατε στην πάροδο του χρόνου;

Οι Έλληνες υπήρχαν στα εδάφη σας από τον 12ο π.Χρ. αιώνα και οι ελληνικές πόλεις στην Ιωνία ( μικρασιατικά παράλια) – (Ιωνική δωδεκάπολις) – από τον 8ο π.Χρ. αιώνα. Μήπως γνωρίζεται, πως και το καμάρι σας η Istambul, κοινώς Κωνσταντινούπολη είναι η πόλη που έχτισαν τον 7ο π. Χρ. αιώνα οι Έλληνες Μεγαρείς , που ονόμασαν Βυζάντιο, για να τιμήσουν τον αρχηγό τους Βύζα ;

Το ότι πέρασε καιρός που καταλάβατε τη «Βασιλεύουσα» δεν σας δίνει και το δικαίωμα να αναποδογυρίζετε την ιστορία και να μιλάτε για τα δίκια σας.

Έλεος κύριοι ! Είστε εντελώς αστοιχείωτοι.

Αν τολμήσετε κάτι, η διεθνής κατακραυγή θα σας αναγκάσει μετά από λίγο καιρό να γυρίσετε στα σπίτια σας. Ως εκ τούτου μη ξεγελιόσαστε ότι έχετε τη Γαλάζια Πατρίδα και θα πάρετε το μισό Αιγαίο.

Σταματήστε πια την επεκτατική πολιτική και κοιτάξτε το λαό σας, που όπως είπε και αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης εκατομμύρια Τούρκων ζουν καθημερινά από τα σκουπίδια των κάδων απορριμμάτων. Έλεος !

Με την ευκαιρία αυτή, θα κάνω ένα μικρό σχόλιο για τον λόγο του πρωθυπουργού το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.
Αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης ήταν εντυπωσιακά. Κάπου στο τέλος ανέφερε πως οι προτεινόμενες φοροαπαλλαγές θα κοστίσουν στο κράτος 6,5 δις Ευρώ. Την επόμενη μέρα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Πέτσας, ομολόγησε πως θα διατεθούν άλλα 3,5 δις Ε.
Όλα καλά και ωραία, όταν όλες οι φοροελαφρύνσεις αποσκοπούν να βοηθήσουν τους πληττόμενους Έλληνες. Σίγουρα, η επιδημία χτύπησε μεγάλες μάζες Ελλήνων που έχασαν τις δουλειές τους και έχουν τις ανάγκες τους.

Αλλά, λέω θεωρητικά, μήπως θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να «σφίξουμε τα δόντια» και τα λεφτά που πρόκειται να μοιραστούν ως φοροελαφρύνσεις και αναδρομικά, να δοθούν για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί απέναντι στους υπεράριθμους Τούρκους, πρέπει να είμαστε άριστα εξοπλισμένοι. Αυτό το γεγονός είναι λυπηρό, αλλά δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τους Τούρκους να βάλουν στο κεφάλι τους, πως θα μας καταβροχθίσουν.