Μέρος της συνεχούς δέσμευσής του και των συνεχιζόμενων επενδύσεων στην Αφρική, το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανοίξει ένα γραφείο στο Λάγος της Νιγηρίας – το δεύτερο γραφείο του στην αφρικανική ήπειρο.

Με στόχο να υποστηρίξει ολόκληρη την περιοχή της Υποσαχάριας Αφρικής, το γραφείο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2021 και θα είναι το πρώτο στην ήπειρο που θα φιλοξενήσει μια ομάδα ειδικών μηχανικών που θα ξεκινήσουν να σχεδιάζουν για το μέλλον της Αφρικής και πέραν αυτής.

Τα οφέλη που θα επιφέρει

Το γραφείο του Facebook θα φιλοξενεί διάφορες ομάδες που εξυπηρετούν την ήπειρο από όλη την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων, των συνεργασιών, της πολιτικής, των επικοινωνιών καθώς και των μηχανικών.

Σχολιάζοντας, ο Ime Archibong, επικεφαλής του πειράματος νέων προϊόντων του Facebook δήλωσε: «Το άνοιγμα του νέου γραφείου μας στο Λάγος της Νιγηρίας παρουσιάζει νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες σε ψηφιακές καινοτομίες που θα αναπτυχθούν στην ήπειρο και θα μεταφερθούν στον υπόλοιπο κόσμο».

Σε ολόκληρη την Αφρική, βλέπουμε τεράστιο ταλέντο στο τεχνολογικό οικοσύστημα και είμαι περήφανος που με το επερχόμενο άνοιγμα του νέου γραφείου μας, θα κατασκευάσουμε προϊόντα για το μέλλον της Αφρικής και του υπόλοιπου κόσμου, με Αφρικανούς στο τιμόνι. Ανυπομονούμε να συνεισφέρουμε περαιτέρω στο τεχνολογικό οικοσύστημα της Αφρικής».

Η επένδυση του νέου γραφείου Facebook ακολουθεί το άνοιγμα του NG_Hub το 2018, του πρώτου εμβληματικού κόμβου κοινότητας στην Αφρική σε συνεργασία με την CcHub και το άνοιγμα του Κέντρου Επιχειρήσεων Small Business Group (SBG) το 2019 στο Λάγος, σε συνεργασία με την Teleperformance.

Παρέχοντας υποστήριξη σε εξωτερικούς συνεργάτες σε όλους τους αγγλόφωνους διαφημιζόμενους σε όλη την υποσαχάρια Αφρική, το γραφείο SBG υποστηρίζει τις Μικρές Μεσαίες Επιχειρήσεις (SMBs) μέσω του προγράμματος Advocacy, Community & Education (ACE), καθώς και τα προγράμματα πωλήσεων του Marketing Expert – όλα με στόχο την ενεργοποίηση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους, σύμφωνα με την techcityng.com.