Αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του βρίσκεται το εθνικό σύστημα υγείας, οι αντοχές του οποίου εκτιμάται ότι θα βρεθούν στο κόκκινο.

Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων για όσα έρχονται ανασύρουν εφιαλτικές εικόνες, από όσα έζησαν τα νοσοκομείο της Ιταλίας την περασμένη άνοιξη.

Εικόνες που παρέπεμπαν σε εμπόλεμη ζώνη, όπως αποκαλύπτει το «ΒΗΜΑ της Κυριακής». Τελικά, τηρούμε τα μέτρα;

Πόσοι άραγε έχουν συνειδητοποιήσει τον πραγματικό κίνδυνο της ταχύτατης μετάδοσης του κορωνοϊού σε περιοχές που αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες όπως η Αθήνα;

Και πόσοι εφαρμόζουν σωστά τα μέτρα που λενε πως γνωρίζουν;

Ο Θεόδωρος Στρατηγός, ιδιοκτήτης καταστήματος στο κέντρο της πόλης έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει κάθε μέρα τα ίδια στους πελάτες του.

«Μπαίνουν χωρίς μάσκα, τους λέω βγειτε, προτιμώ να χάσω πελάτη».

«Η ΑΘΗΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ» αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» με τις προβλέψεις των επιδημιολόγων να είναι εφιαλτικές.

Οπως αναφερει το Βήμα ετοιμάζονται ειδικές ρυθμίσεις για τους άνω των 65 προκειμένου να μην επαληθευτούν τα χειρότερα σενάρια.

Ο κυριος Γιώργος κυκλοφορεί παντού με τη μάσκα του όμως δεν μπορει να μην ανησυχεί όταν αυτό δεν γίνεται και από τους γύρω του.

Η κυρία Μαίρη ιδιωτική υπάλληλος εχει αλλάξει τις καθημερινες της συνηθειες για να αποφεύγει τον συγχρωτισμό με απρόσεκτους…

Για την κυρία Ιωάννα Ντινη, εργαζόμενη επίσης στον ιδιωτικό τομέα, τα αυξημενα κρούσματα κορωνοϊου προκαλούν ανησυχία στην ίδια και στους συναδέλφους της σε πολλά επίπεδα.

Ποιοι θα έπρεπε να φοβούνται τελικά τον κορωνοϊό αλλά και να φοβίζουν τους γύρω τους; Οσοι αποφεύγουν να δουν τον εφιάλτη κατάματα με τα πραγματικά στοιχεία και αρνούνται να ακολουθήσουν απλές οδηγίες μεχρι να περάσει και αυτό …