Ώρες αγωνίας και για τους πολίτες στην ανατολική Κορινθία.

Ο κυκλώνας Ιανός έπληξε με σφοδρότητα την περιοχή στα Λουτρά Ωραίας Ελένης και την Αλμυρή, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχουν σημειωθεί προς την πυροσβεστική για απάντληση υδάτων.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της Αστυνομίας έχει κλείσει, για προληπτικούς λόγους, η εθνική οδός Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο.

Δύσκολη νύχτα

Η νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι ήταν δραματική, καθώς άνδρες της πυροσβεστικής χτυπούσαν τις πόρτες τους για να τους θέσουν σε επιφυλακή, ενώ ήχησαν και οι σειρήνες.

Υπόγεια, αυλές σπιτιών και ισόγεια καταστήματα πλημμύρισαν από τη θεομηνία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 20 σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Η βροχή ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα και δημιούργησε δύο ρεύματα ροής των νερών που δεν σταματούσαν πουθενά αφού η ευρύτερη περιοχή έχει καεί.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, «μόνο στην παραλιακή περιοχή των Κεχριών υπάρχουν προβλήματα» και εξήγησε: «Λόγω των βροχοπτώσεων, το βουνό που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων και τον περασμένο Ιούλιο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, «κατέβασε» νερά στην παραλιακή περιοχή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια προβλήματα με πλημμύρες, ενώ πέτρες έχουν πέσει στο οδόστρωμα της λεωφόρου Επιδαύρου.»

«Αυτήν την ώρα», σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «συνεργεία της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απαντλήσεις υδάτων, ενώ άλλα συνεργεία της περιφέρειας Πελοποννήσου καθαρίζουν τους δρόμους.»

Επίσης, ο Αναστάσιος Γκιολής ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «είχαμε φροντίσει, ως περιφέρεια Πελοποννήσου, να βγάλουμε από το πρωί της περασμένης Πέμπτης δεκάδες μηχανήματα, προκειμένου να καθαρίζουν ρέματα, αυλάκια και φρεάτια.»