Στους ρυθμούς της κακοκαιρίας Ιανός θα κινηθεί η χώρα και το Σάββατο.

Στο Νότιο Ιόνιο και κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, στην Εύβοια, στις Δυτικές Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη αναμένονται τοπικά πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μετατοπίζονται νοτιότερα και τα βράδυ θα περιοριστούν στη Νότια Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 30, στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία από 16 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 26 βαθμούς (στην Κέρκυρα έως 29), και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ ενισχυόμενοι σταδιακά στα δυτικά πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 9 μποφόρ αλλά σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι βορειοανατολικοί με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι, βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες παροδικά αυξημένες το πρωί στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.