Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, το φαινόμενο του μεσογειακού κυκλώνα που πλήττει από τα ξημερώματα τα νησιά του Ιονίου, θα παραμείνει για αρκετές ακόμα ώρες στην περιοχή.

https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=38625286

«Ήταν μια δύσκολη βραδιά για τα νησιά του Ιονίου» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, που υπογράμμισε πως συνεχίζεται η μάχη με τα έντονα φαινόμενα, τους ανέμους και τις ισχυρές βροχοπτώσεις στα νησιά. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος, ενώ συνεργεία των περιφερειών και των δήμων, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής επιχειρούν για να ανοίξουν τους δρόμους που έχουν κλείσει από πτώσεις δέντρων.

«Ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά με την ίδια ισχύ για τις επόμενες 6 – 9 ώρες. Μετά θα αρχίσει, εξασθενημένος, να κινείται νότια και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις ακτές της Πελοποννήσου» υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως υπογράμμισε όμως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, «ένα κομμάτι του κυκλώνα, μια θερμή αέρια μάζα θα κινηθεί βορειοανατολικά όπου θα συναντήσει ένα βορειοανατολικό ρεύμα από το βόρειο Αιγαίο, ένα μελτέμι, δημιουργώντας μια σύγκλιση που θα δώσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα και ειδικότερα ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις». «Δεν θα έχουμε τόσο ισχυρούς ανέμους, αλλά θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες στις περιοχές της κεντρικής Ελλάδας από το μεσημέρι και μετά» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από αυτά τα φαινόμενα  θα είναι η νότια Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά Ελλάδα και η βόρεια Εύβοια. «Το φαινόμενο αυτό, όπως φαίνεται, θα κινηθεί νότια και ανατολικά, επηρεάζοντας από το Σάββατο πλέον την Κόρινθο και την Αττική» πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν μπορούν να κάνουν προβλέψεις μεγαλύτερες του 9ώρου.

«Αυτό που φαίνεται είναι πως από το βράδυ της Παρασκευής θα αρχίσει να επηρεάζεται και η Αττική, όχι σε επίπεδο κυκλώνα, αλλά στο νέο μέτωπο που θα φέρει ισχυρές βροχοπτώσεις» ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.