Γλυφάδα : Θετική στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός σε Δημοτικό

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο στη Γλυφάδα και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο που τμήμα που διδάσκει θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο στη Γλυφάδα και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο που τμήμα που διδάσκει θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Γλυφάδα Γιώργος Παπανικολάου και όπως ανέφερε το βράδυ θα ολοκληρωθεί απολύμανση σε όλο το σχολείο και θα εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τέτοιες περιπτώσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Παπανικολάου

Εκπαιδευτικός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας διαγνώστηκε σήμερα με κορωνοϊό.

Προχωράμε αμέσως σε απολύμανση του σχολείου (θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ) και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εφαρμόζεται από την διεύθυνση του σχολείου το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η αρμοδιότητα για το κλείσιμο ή μή του τμήματος ή του σχολείου ανήκει στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ.

Ως εκ τούτου, με απόφαση των αρμοδίων αρχών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην εκπαιδευτικό.

Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε την έκκληση να τηρούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

Η δημοτική μας αρχή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία