Βουλή : Μέσω κινητού θα μπορούν να ψηφίζουν οι βουλευτές στις ονομαστικές ψηφοφορίες

Το μέτρο της προσέλευσης ανά ομάδες των 60 δεν απέδωσε – Στόχος η αποφυγή συνωστισμού

Στην περαιτέρω επιστράτευση των νέων τεχνολογιών προβαίνει η Βουλή προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Έτσι, προς αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων που έχει λάβει λόγω κορωνοϊού, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες να μην προσέρχονται πλέον και οι 300 καθώς η μέθοδος της προσέλευσης ανά ομάδες των 60 βουλευτών δεν απέδωσε.

Υπήρξε ονομαστική ψηφοφορία κατά την οποία προσήλθαν την ίδια στιγμή 140 βουλευτές, κάτι που κρίθηκε ότι δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Επίσης, όλοι συμφώνησαν ότι η επιστολή ψήφος είναι απαρχαιωμένη μέθοδος, γι’ αυτό και έγινε ομόφωνα αποδεκτή η ιδέα (κατατέθηκε από την γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη) η εξ αποστάσεως συμμετοχή στις ονομαστικές ψηφοφορίες να γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου με την βοήθεια εφαρμογής η οποία θα δίνει την δυνατότητα να φαίνεται στην σχετική οθόνη που βρίσκεται στην αίθουσα της Ολομέλειας ποιος ψηφίζει.

Έτσι, όσοι βουλευτές παρίστανται βάσει πρωτοκόλλου (ανώτατος αριθμός οι 60 βουλευτές) θα ψηφίζουν κανονικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος και οι υπόλοιποι θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν εξ αποστάσεως μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

8.500 μάσκες

Παράλληλα, η Βουλή παρήγγειλε και ήδη παρέλαβε 8.500 μάσκες υφασμάτινες χρώματος μπλε με το λογότυπό της που θα μοιραστούν στους βουλευτές, τους υπαλλήλους, την αστυνομική φρουρά, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες κλπ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk