Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Δημήτρης Μανιάτης, αναφορικά με το «μπαλάκι» των ευθυνών για τις υπερμεγέθεις μάσκες στα σχολεία.

«Δημιουργείται ένα χρονικό κενό, μεταξύ των λάθος μασκών και των σωστών. Σε αυτό το διάστημα τι θα γίνει; Σήμερα έχει αναφορά το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων για το θέμα των μασκών που δόθηκαν στα σχολεία στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε ο τρόπος να δοκιμαστεί μία μάσκα από έναν υπουργό τρεις ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία;», διερωτήθηκε ο δημοσιογράφος.

«Τα παιδιά έχουν πειθαρχήσει στη μεγάλη πλειοψηφία τους. Είναι σημαντικό αυτό. Εγώ έχω τη γνώμη ότι είναι η επιτελική η ευθύνη για τις λάθος μάσκες. Από τη στιγμή που έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός να παίρνει ο ίδιος την ευθύνη, και να έχει φτιάξει ένα υπεργιγαντωμένο οβάλ γραφείο, η ευθύνη είναι του πρωθυπουργού», συνέχισε ο ίδιος.

«Είναι πολιτικά λάθος να ζητείται σε αυτή τη φάση, που είμαστε στην εξέλιξη του σχεδίου και της κρίσης, να ζητείται η παραίτηση κάποιου υπουργού. Τώρα πρέπει να βρεθεί σχέδιο και θα μιλήσουμε και για τις πολιτικές ευθύνες. Αν θέλει ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει πρόταση μομφής. Ελπίζω το θέμα να λυθεί γρήγορα», κατέληξε ο Δημήτρης Μανιάτης.