Η κυρία Αναστασία Κοτανίδου, επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού και Ανάπτυξης ΜΕΘ μίλησε στο MEGA για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, αλλά και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση.

Η κ. Κοτανίδου ερωτηθείσα για την πιθανότητα να «μπλοκάρει» το σύστημα υγείας, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο οι πολίτες εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

«Το αν θα φρακάρουν οι εντατικές για τον κοροναϊό εξαρτάται από το αν θα τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει τόσο καιρό» υπογράμμισε συγκεκριμένα.

«Το να παίρνουμε νέα μέτρα και να μην τηρούμε αυτά που ήδη υπάρχουν είναι δώρον άδωρον» πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, ότι η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων έχει ανέβει σημειώνοντας ότι αυτό ήταν κάτι που οι ειδικοί είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή. «Τα κρούσματα αυτή την στιγμή μοιράζονται μεταξύ των ανθρώπων 35-45 ετών και 65-80 ετών».

«Αυτή την στιγμή στις ΜΕΘ η πλειονότητα των ασθενών που μπαίνει είναι άνω των 65 ετών. Υπήρχε ένα διάστημα που είχαμε πιο νέους μέσα στις Μονάδες οι οποίοι πήγαν καλά και πλέον έχουμε μια αύξηση του ορίου ηλικίας» τόνισε.

Κλείνοντας, επέστησε την προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων. «Να συμμορθωθούμε στα ήδη υπάρχοντα μέτρα και θα δούμε στην πορεία αν θα χρειαστούν επιπλέον».