Με κύριο αίτημα τη μη χρήση μάσκας, άρχισε από το πρωί κατάληψη σε σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Μετεώρων, από το σύνολο των 385 μαθητών του οποίου, συμμετέχουν στην κατάληψη ελάχιστοι μαθητές, περίπου 20-30.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr o Γιάννης Λεκίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σήμερα το πρωί πήγαν λίγοι μαθητές και κατέλαβαν τον χώρο, προτρέποντας άλλους να συμμετέχουν στην κατάληψη.

«Ήθελαν απλά να χάσουν μάθημα»

«Καταλαβαίνετε πως ο ενθουσιασμός έπαιξε μεγάλο ρόλο στη συμμετοχή και πολλοί από αυτούς, ήθελαν να χάσουν και μάθημα. Δεν μιλάμε για την πλειοψηφία των μαθητών, αλλά για περίπου 20-30 άτομα που άρχισαν την κατάληψη χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια συζήτηση με τους υπόλοιπους, χωρίς να τεθεί το θέμα σε κάποια ψηφοφορία» είπε ο κ. Λεκίδης.

Όπως λέει ο ίδιος, μεταφέρθηκε στους καταληψίες πως τέτοιες δράσεις πρέπει να υποστηρίζονται συλλογικά, πως πρέπει να προηγείται μια συζήτηση, να ακούγονται και άλλες προτάσεις και εν τέλει να αποφασίζει η πλειοψηφία, ενώ ενημερώθηκαν πως η κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου είναι παράνομη.

«Ευελπιστώ ότι δεν θα κινηθεί κάποια νομική διαδικασία σε βάρος των παιδιών, από την εισαγγελία ή την αστυνομία, μέχρι το θέμα να εκτονωθεί από μόνο του» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Λεκίδης, προσθέτοντας πως με βάση τη διαδικασία η διευθύντρια ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ήταν υποχρεωμένη.

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, εμφανίστηκε περιπολικό μπροστά από το σχολείο και αποχώρησε πολύ γρήγορα χωρίς να γίνουν κάποιες ενέργειες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εδώ και λίγες μέρες κάποιοι γονείς επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τον Σύλλογο, είτε για να προτρέψουν σε κινητοποίηση, είτε για να ζητήσουν τη στήριξη κινητοποιήσεων για το θέμα της χρήσης μάσκας, ωστόσο η θέση όλων των μελών του Δ.Σ και της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Συλλόγου Γονέων, είναι ότι ναι μεν είναι άβολη η χρήση της μάσκας, ωστόσο από τη στιγμή που δεν έχουν παρθεί τα μέτρα που θεωρούσαν όλοι ως αυτονόητα, για μικρότερα τμήματα, περισσότερες αίθουσες, περισσότερους εκπαιδευτικούς κτλ και από τη στιγμή που η επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει το συγκεκριμένο μέτρο, «δεν μπορούμε εμείς, που δεν είμαστε και ειδικοί, να αντικρούσουμε αυτή τη λύση».