Με μάσκες και συστάσεις για τήρηση των μέτρων προστασίας περνούν οι πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς για μικρούς και μεγάλους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ανταποκριθούν στις απαιτητικές συνθήκες της πανδημίας, δεν λείπουν ωστόσο τα σοβαρά προβλήματα σε αρκετά σχολεία.

Μάσκες και στα προαύλια

Οι μάσκες παραμένουν ασπίδα προστασίας και στο προαύλιο όταν οι μαθητές περιμένουν στην ουρά του κυλικείου.

Μικρές ομάδες παιδιών, σε διαφορετικούς εξωτερικούς χώρους, κάνουν το διάλειμμά τους και οι περισσότεροι συνεχίζουν να φορούν τις μάσκες τους.

Ουρές και συνωστισμός

Σε άλλα σχολεία ωστόσο επικρατούσε το αδιαχώρητο στις εισόδους, με γονείς και μικρούς μαθητές να στριμώχνονται σε ουρές, αρκετοί χωρίς μάσκες. Ίδια εικόνα και σε εξωτερικούς χώρους.

Στις μέρες του κοροναϊού τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα σε αρκετά σχολεία της χώρας διογκώνονται. Σε μικρές ή υπόγειες σχολικές αίθουσες το μάθημα με μάσκα είναι ακόμη δυσκολότερο.

Αίθουσα Covid-19 στα σχολεία

Στα σχολεία διαμορφώνονται χώροι για διαχείριση ύποπτων περιστατικών και την ευθύνη θα αναλάβουν εκπαιδευτικοί που θα πρέπει να εφαρμόσουν όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο για αρνητικά αλλά και θετικά τεστ κοροναϊού σε μαθητές και προσωπικό.

Για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου προβλέπεται η συμμετοχή τους σε διαδικτυακά τμήματα.

Το πρώτο κρούσμα σε μαθητή

Μία μόλις μέρα μετά την έναρξη μαθημάτων πάντως, στον Πύργο Ηλείας βρέθηκε θετικό κρούσμα κοροναϊού σε γυμνάσιο της πόλης.

Το κρούσμα αφορά μαθητή ο οποίος δεν έχει συμπτώματα, ενώ και τα μέλη της οικογένειάς του βρέθηκαν αρνητικοί στα τεστ τα οποία και θα επαναληφθούν.

Άμεσο μέτρο είναι η αναστολή λειτουργίας του τμήματος του συγκεκριμένου μαθητή, ενώ μετά από ενημέρωση του ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του παιδιού και θα γίνουν τεστ σε όλους τους μαθητές του σχολείου.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA