Δυο αγοράκια ηλικίας 6 και 7 ετών και δυο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου όταν η μικρή θαλαμηγός όπου επέβαιναν μαζί με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα. Το σκάφος είχε ξεκινήσει από μια ακτή της Τουρκίας. Τελικός προορισμός ήταν ακτή της νότιας Ιταλίας.

Για άγνωστο λόγο και ενώ το σκάφος ήταν ανοικτά της Κρήτης έμεινε ακυβέρνητο. Ένας από τους μετανάστες ζήτησε βοήθεια μέσω του τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.
To Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) έδωσε εντολή στο πλήρωμα του πλησιέστερου εμπορικού πλοίου να σπεύσει στο σημείο.

Αρχικά ανέφεραν πως έβλεπαν το σκάφος το οποίο όμως μέσα σε ελάχιστα λεπτά βυθίστηκε. Άμεσα ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στη περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6 – 7 μποφόρ.

Επίσης στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Από τα πληρώματα των σκαφών έχουν περισυλλεγεί 57 μετανάστες εκ των οποίων 19 μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας. Από αυτούς δυο είναι γυναίκες και 17 άντρες ενώ ανάμεσα τους ήταν και δυο 16χρονοι. Οι μετανάστες προέρχονταν από διάφορες χώρες όπως Πακιστάν, Σομαλία, Μπαγκλαντές και Αφγανιστάν.