Το Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ απέπλευσε τη Δευτέρα προκειμένου να μεταφέρει για δεύτερη φορά ανθρωπιστική βοήθεια στο σκληρά δοκιμαζόμενο  Λίβανο μετά τις εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού.

Στην τελετή απόπλου του αρματαγωγού παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Πρέσβης του Λιβάνου στην Ελλάδα κα. Dona Barakat, και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Στον χαιρετισμό του προς το προσωπικό του αρματαγωγού ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνστανίνος Φλώρος τονισε πως «ως χώρα δείξαμε από την πρώτη στιγμή την αλληλεγγύη μας προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια και συνδράμοντας τις τοπικές αρχές με προσωπικό και μέσα». Ήμασταν άλλωστε, πρόσθεσε, οι πρώτοι που στείλαμε διασώστες στη Βηρυτό. Ακολούθησε η αποστολή, και πάλι με το Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ, στρατιωτικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμακευτικού υλικού καθώς και υλικών πρώτης ανάγκης. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν σήμερα και πάλι το παρών, μεταφέροντας ένα ακόμα πολύτιμο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας. Ένα φορτίο που συγκεντρώθηκε από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και προορίζεται για την ανακούφιση ενός λαού πάντοτε φιλικού προς τη Χώρα μας, με τον οποίο μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί αλλά και σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης».