Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε το θαυμασμό του για τα παιδιά που δείχνουν υπευθυνότητα φορώντας τις μάσκες τους και τηρώντας τα μέτρα.

Θαυμάζω την υπευθυνότητα των παιδιών

«Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά μας μια καλή, δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία. Θαυμάζω την υπευθυνότητα που δείχνουν φορώντας τις μάσκες τους και τηρώντας τα μέτρα. Καλή δύναμη σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωση με την οποία επιτελείτε το καθήκον σας» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός, αναρτώντας το βίντεο από την πρωινή επίσκεψή του στο 7ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων.

Επιτρέπεται να αντιγράφει ο ένας από τον άλλο

«Eίναι μια στιγμή που επιτρέπεται ο ένας να αντιγράφει τον άλλον. Στο να φοράτε τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις, να πλένετε τα χέρια σας, να αποφεύγετε τις πολλές αγκαλιές», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως γνωρίζει τις δυσκολίες για τη χρήση της μάσκας όλη την ημέρα εξαίροντας τη συνέπεια των παιδιών: «Ξέρω ότι δεν είναι πολύ εύκολο να περνάτε όλη σας την ημέρα φορώντας μια μάσκα. Θαυμάζω, όμως, το γεγονός ότι όλες και όλοι δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε, τελικά, αυτό το οποίο είναι σωστό».

«Φέτος θα μάθουμε για το πώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινωνώντας με τα παιδιά σημείωσε πως: «φέτος, εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πως θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες. Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά. Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο, έτσι όπως ήταν στο παρελθόν».

Ο Πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε:

«Αγαπημένα μου παιδιά, θέλω να σας ευχηθώ να έχουμε μια καλή, δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία πάνω απ’ όλα. Βλέπετε ότι η φετινή χρονιά ξεκίνησε διαφορετικά απ’ αυτό που θα περιμέναμε. Φέτος θα πρέπει να κάνουμε όλοι μια παραπάνω προσπάθεια να κρατήσουμε τους εαυτούς μας υγιείς, να φροντίσουμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Ξέρω ότι δεν είναι πολύ εύκολο να περνάτε όλη σας την ημέρα φορώντας μια μάσκα. Θαυμάζω, όμως, το γεγονός ότι όλες και όλοι δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε, τελικά, αυτό το οποίο είναι σωστό. Και πρέπει να σας πω ότι είναι σε μια στιγμή που επιτρέπεται ο ένας να αντιγράφει τον άλλον. Στο να φοράτε τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις, να πλένετε τα χέρια σας, να αποφεύγετε τις πολλές αγκαλιές, να αποφεύγετε τα φιλιά.

Φέτος, εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πως θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες. Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά. Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο, έτσι όπως ήταν στο παρελθόν.

Να ευχηθώ καλή δύναμη και σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Να τους ευχαριστήσω για την αφοσίωση με την οποία επιτελούν το καθήκον τους, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες. Συγχαρητήρια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κύριε δήμαρχε, για το γεγονός ότι τα σχολεία είναι έτοιμα σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τις μάσκες τους, με τα παγούρια τους, αλλά κυρίως με τη σωστή ενημέρωση, η οποία τόσο είναι απαραίτητη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Σας εύχομαι και πάλι μια καλή, γεμάτη και χαρούμενη χρονιά».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με μαθητές που την πρώτη τους ημέρα επιστροφής στα θρανία ενημερώνονταν για τους νέους τρόπους συμπεριφοράς και για τους κανόνες υγιεινής που με τη βοήθεια των δασκάλων θα ακολουθήσουν σε αυτή τη νέα -διαφορετική χρονιά.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, τους ευχαρίστησε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν, ειδικότερα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες και άκουσε τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους. «Aνοίξαμε τα σχολεία, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Και τότε είχε πάει πολύ καλά. Τώρα οι ειδικοί μας υποχρεώνουν να προσαρμοστούμε στη μάσκα. Πιστεύω ότι τα παιδιά θα προσαρμοστούν ίσως πιο εύκολα και από τους ενήλικες. Εσείς, εξάλλου, έχετε μεγάλη εμπειρία στο να τα αφήσετε να κάνουν το σωστό. Και εύχομαι και ελπίζω αυτό να μην κρατήσει πάρα πολύ. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα, το οποίο θα προέρχεται από τα σχολεία. Και ελπίζω να τα καταφέρουμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εικόνα της πρώτης ημέρας υπογραμμίζοντας πως οι μάσκες και τα παγούρια εστάλησαν παντού στην ελληνική επικράτεια. Πρόσθεσε δε πως είναι ελάχιστες, πλέον, οι περιπτώσεις για την άρνηση της χρησιμοποίησης μάσκας. «Πιστεύω ότι με καλή διάθεση θα τους πείσουμε και αυτούς ότι αυτό είναι το σωστό και το απαραίτητο. Διότι, φαίνεται λίγο παράξενο να θέλουμε να ακούμε τις συμβουλές των γιατρών μόνο επιλεκτικά».

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.