Πολλά χρόνια μετά τον θάνατό της η Μαρία Κάλλας παραμένει αξεπέραστη! Η μεγαλύτερη υψίφωνος στην ιστορία της όπερας πάντα συγκινεί με το τεράστιο ταλέντο και το εξίσου δυσθεώρητο καλλιτεχνικό ήθος της μέσα από τις δεκάδες στουντιακές και live ηχογραφήσεις που (ευτυχώς) έχει αφήσει πίσω της.

Την ίδια στιγμή, ο μύθος της, η πορεία της στη ζωή και στην τέχνη, οι σχέσεις της με την οικογένειά της, με τους συναδέλφους της και με τους δύο άνδρες της ζωής της, τον σύζυγό της Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι και τον Αριστοτέλη Ωνάση με τον οποίο έζησε έναν θυελλώδη έρωτα (και μια συντριπτική για εκείνη προδοσία) αποτελούν ακόμα πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες που βρίσκουν στο πρόσωπό της την ιδανική τραγική ηρωίδα.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Κοσμάς Βίδος καταμετρά διάσημους συγγραφείς και σκηνοθέτες που ανέβασαν τη Μαρία Κάλλας και πάλι στη σκηνή, αλλά και διάσημες σταρ που ανέλαβαν να την υποδυθούν και να… σταθούν όρθιες σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας τους. Η Μόνικα Μπελούτσι που θα δούμε σε λίγες ημέρες στο Ηρώδειο ως Μαρία Κάλλας είναι μία από αυτές. Με αφορμή την πολυαναμενόμενη εμφάνισή της ας θυμηθούμε λοιπόν ποιες άλλες τόλμησαν!

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»