Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να εισάγονται στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα φοιτητές με… λευκή κόλλα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι δεν είναι ευχάριστο να εισάγοντα φοιτητές στα ΑΕΙ με λευκή κόλλα.

«Υπάρχουν τμήματα που προσφέρουν περισσότερες θέσεις από τη ζήτηση. Το ζήτημα είναι ποια πρέπει να είναι η αναδιάταξη στα τμήματα των ΑΕΙ».

Ο κ. Μητσοτάκης, προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση σχετικά με την εισαγωγή των φοιτητών στα ΑΕΙ. «Ένα από τα ζητήματα που συζητάμε, είναι υπό εξέταση, είναι η ίδια σχολή να ορίζει ελάχιστο βαθμό για ένα μάθημα».

Τόνισε ακόμη, πως τα τελευταία χρόνια είχαν δημιουργηθεί τμήματα με βουλευτικές αποφάσεις τα οποία και μπήκαν σε αναστολή.

«Μεγάλο στοίχημα η Παιδεία»

Η Παιδεία ανέφερε ότι είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση.

«Έχουμε κάνει πολλά και έχουμε περισσότερα να κάνουμε. Οι παρεμβάσεις στην Παιδεία είναι παρεμβάσεις μακροχρόνιες και δεν μπορούν να υλοποιηθούν όλες σε ένα χρόνο» τόνισε.

Μιλώντας για το πανεπιστημιακό άσυλο, είπε ότι δεν θυμίζει σε τίποτα η κατάσταση που υπήρχε στα πανεπιστήμια με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι τα ΑΕΙ έπαψαν να είναι  σημεία παραβατικότητας.