Συναγερμός έχει σημάνει στα σχολεία της χώρας λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Τα κρούσματα σε προσωπικό και εκπαιδευτικούς πέντε σχολείων της Αττικής και άλλων δυο σε Τρίκαλα και Ρέθυμνο προκαλούν αναταραχή. Ακόμη πιο ανησυχητική όμως είναι η διαχείριση των κρουσμάτων όπου, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αποκαλύπτεται πως επικρατεί χάος.

Σε αίθουσες κλουβιά ετοιμάζονται την ίδια ώρα να στριμωχτούν χιλιάδες μαθητές με μοναδικό μέτρο προστασίας τη μάσκα ενώ η καθαριότητα γίνεται με προσλήψεις της τελευταίας στιγμής.

Θορυβημένοι είναι οι εκπαιδευτικοί από τα κρούσματα σε συναδέλφους τους προσπαθούν να αραιώσουν τμήματα και από το πρωί μεταφέρουν θρανία από τη μια αίθουσα στην άλλη.

Ακόμη κι η διαχείριση ύποπτων συμπτωμάτων στα σχολεία απαιτεί επιπλέον εργατοώρες από τους εκπαιδευτικούς που αναζητούν αίθουσες τελευταία στιγμή για να τις διαμορφώσουν κατάλληλα με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν.

Δημοσκόπηση

Ψήφο εμπιστοσύνης με 70% παίρνει η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊου, ωστόσο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll διχασμένοι είναι οι πολίτες για το σχέδιο στα σχολεία.