Κόντρα Λιβανού – Σκουρλέτη στο MEGA για σχολεία και Μόρια  

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης για το άνοιγμα των σχολείων, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που θα προκύψουν, αλλά και το μεταναστευτικό-προσφυγικό μετά την καταστροφή της Μόριας

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης για το άνοιγμα των σχολείων, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που θα προκύψουν, αλλά και το μεταναστευτικό-προσφυγικό μετά την καταστροφή της Μόριας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο χρόνος που προηγήθηκε δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς και καταλλήλως έτσι ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού. Αναρωτήθηκε μάλιστα, γιατί δεν καταρτήθηκε πρόγραμμα χρηματοδότησης για την προετοιμασία των σχολείων με ενέργειες σχετικές με την αντιμετώπιση του ιού.

Από την πλευρά του ο κ. Λιβανός, υποστήριξε πως σε αυτή τη φάση, η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς και ζητάει από την αντιπολίτευση συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες όμως εκείνη δε δίνει.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που πήρε την απόφαση να αυξηθούν οι μαθητές στις αίθουσες, όχι όμως και οι εκπαιδευτικοί, ενώ ο κ. Λιβανός επεσήμανε πως η πορεία της χώρας αναφορικά με τα κρούσματα, είναι καλύτερη από την πρώτη φάση της πανδημίας και καλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Αν υπήρχε η προηγούμενη κυβέρνηση, θα επικρατούσε μπάχαλο», πρόσθεσε.

Για την κατάσταση στη Μόρια, ο κ. Σκοουρλέτης ανέδειξε το γεγονός ότι το 2015 με 1.000.000 μετανάστες, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα σε σχέση με τώρα και είπε χαρακτηριστικά: «Βλέπαμε εικόνες που τιμούσαν τη χώρα μας για τη διαχείριση ενός μεγάλου παγκόσμιου προβλήματος και αναδείκνυαν την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό τν Ελλήνων. Τώρα είμαστε κατάπτυστοι».

Από πλευρά του ο κ. Λιβανός, υποστήριξε πως το αίτημα προσφύγων και κατοίκων της Λέσβου, να αδειάσει το νησί, δεν είναι εφικτό και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk