Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις από το MEGA για τα αδιανόητα σκηνικά που εκτυλίσσονται στα σχολεία.

Στο Ηράκλειο εκπαιδευτικοί λαμβάνουν επιστολές από γονείς οι οποίοι δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκες και απειλούν με αγωγές και μηνύσεις- ακόμα και χειροδικία.

Ταυτόχρονα στέλνουν υπεύθυνες δηλώσεις στις οποίες ξεκαθαρίζουν ότι το παιδί τους δεν θα βάλει μάσκα, ενώ ζητούν και το απίστευτο τη δημιουργία ειδικών τάξεων αντιφρονούντων μαθητών.

Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας για απειλές και εξώδικα που αποστέλλουν γονείς σε εκπαιδευτικούς σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία, το MEGA φέρνει στο φως της δημοσιότητες νέες επιστολές κατά εκπαιδευτικών αυτή τη φορά στην Κρήτη.

Γονείς προειδοποιούν καθηγητές με προσφυγές στη δικαιοσύνη– ακόμα και με ξυλοδαρμό αν τα παιδιά τους αναγκαστούν να φορέσουν μάσκα στα θρανία

«Έχουμε απειλές ότι θα προβούν ακόμα και σε χειροδικία αν δεν επιτρέψουμε στα παιδιά τους να μπουν… έχουν σταλεί και επιστολές… επικαλούνται τους νόμους σχετικά με την ελευθερία».

Απειλητικές επιστολές γονέων προς εκπαιδευτικούς

Η επιστολή που εξασφάλισε και παρουσιάζει το MEGA κοινοποιήθηκε τόσο σε Γυμνάσιο και Λύκειο του Ηρακλείου όσο και στο γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης… Μία μητέρα ζητά το παιδί της να μην φορέσει μάσκα διαφορετικά… απειλεί ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

«Δεν επιθυμούμε ως γονείς να αναζητήσουμε ποινικές ή αστικές ευθύνες από εκπαιδευτικούς, αλλά αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το πράξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο».

Στο ίδιο σχολείο έφτασε και υπεύθυνη δήλωση μητέρας η οποία γνωστοποιεί ότι το παιδί της δεν θα φορέσει μάσκα και αποκαλεί τη χρήση της κακοποιητική ενέργεια.

«Το ανήλικο τέκνο μου δεν επιθυμεί να φορά υποχρεωτικά μη ιατρική μάσκα, ως απαραίτητη προϋπόθεση φοίτησής στο σχολείο σας. Η πολύωρη χρήση της του προκαλεί έντονη σωματική δυσφορία, δύσπνοια, ψυχικό άλγος και στρες… Τέτοιου τύπου κακοποιητικές πρακτικές εντός σχολείου, ή άλλου τύπου τιμωρίες προς ανηλίκους δενθα είναι ανεκτές!».

Ζητούν αίθουσες και τάξεις για παιδιά χωρίς μάσκα

«Ως εκ τούτου, παρακαλώ να τοποθετήσετε το παιδί μου σε τμήμα χωρίς μάσκα, καθώς σέβομαι τις επιλογές των άλλων γονέων.

Σε κάθε περίπτωση, είστε υποχρεωμένοι να παρέχετε στον κάθε μαθητή πλήρες και ποιοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, χωρίς στιγματισμό, διακρίσεις έναντι κανενός παιδιού ή γονέα και κηδεμόνα.»

Οι γονείς ζητούν μάλιστα εγγράφως απάντηση από την διεύθυνση του σχολείου.

«Σε περίπτωση που σκοπεύετε να αποκλείσετε τη φοίτηση του παιδιού μας στο δημόσιο σχολείο, εμποδίζοντάς του την πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια παιδεία με δική σας ευθύνη, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς, ώστε να προβούμε στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων αυτού.»

«Εμείς θα κάνουμε τον πορτιέρη; Θα έρθουμε σε σύγκρουση με τους γονείς. Δεν μας έχει πει κανένας τι θα κάνουμε».

Σε επιστολές τους γονείς απαγορεύουν να γίνει ακόμα και τεστ στα παιδιά τους αφού θεωρούν ότι γίνονται μέρος ενός… πειράματος.