Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη των «28» ως μάρτυρας υπεράσπισης του Βαγγέλη Μαρινάκη και γκρέμισε τη σκευωρία που έχει στηθεί κατά των Ερυθρόλευκων.

Στην κατάθεσή του χαρακτήρισε ως «μυθοπλασία» την ιστορία για το παιχνίδι του 2013 με την Βέροια και τόνισε ότι η αξία του Ολυμπιακού ήταν 10πλάσια από την ομάδα της Ημαθίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε καμία συνομιλία ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, όπως είχε αναφέρει ο Γεωργέας.

«Η αγωνιστική αξία του Ολυμπιακού με την Βέροια είναι 10πλάσια, μπορεί και παραπάνω. Τον έχω επισκοπήσει λόγω του θορύβου που προέκυψε τον αγώνα. Στο β’ ημίχρονο μπαίνει πρώτα στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός και μετά από 1-2 λεπτά η Βέροια. Δεν μπήκαν μαζί. Δεν υπάρχει καμία προσέγγιση παικτών των δύο ομάδων. Όλη αυτή η ιστορία είναι μια μυθοπλασία. Έχω δει το βίντεο, τις φωτογραφίες, δεν προκύπτει συνάντηση η συνομιλία των παικτών των δύο ομάδων, όπως κατέθεσε ο Γεωργέας».

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρέθηκε σήμερα και ο Κυριάκος Δουρέκας, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία συνομιλία παίκτη του Ολυμπιακού με τον Γεωργέα.

«Οι καταγγελίες του Γεωργέα έγιναν δύο χρόνια μετά, όλοι οι παίκτες εκπλαγήκανε. Οι ομάδες στο β’ μέρος ποτέ δεν βγαίνουν μαζί έξω στον αγωνιστικό χώρο. Όταν βγαίνει η Βέροια όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν βγει και ήταν στο μισό γήπεδο και μόνο ο Πίνο ήταν εκεί που είναι Κολομβιανός και δεν μιλάει καν Αγγλικά. Ο Γεωργέας είπε ότι μίλησε με παίκτες του Ολυμπιακού, αυτό δεν έχει γίνει. Δεν παρατήρησα καμία διαφορά στην απόδοση των παικτών στο β’ μέρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.