Δραματική είναι η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε στα Καλύβια, η οποία έχει φτάσει στην Ανάβυσσο. Γι’ αυτό τον λόγο, πριν από λίγα λεπτά το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή.

Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου.

«Είμαστε στην Ανάβυσσο, προσπαθούμε να κρατήσουμε τη φωτιά» δήλωσε σε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

«Έχω βγάλει ανακοίνωση να απομακρυνθεί ο κόσμος από Ανάβυσσο γιατί καίγονται σπίτια» δήλωσε.

Δύο μηνύματα του 112 στους κατοίκους του Σαρωνικού: Μαίνεται η μεγάλη φωτιά – Τους ζητούν να πάνε στην παραλία της Παλαιάς Φώκαιας

Να εκκενώσουν οικισμούς του δήμου Σαρωνικού όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά καλεί τους κατοίκους με δύο μηνύματα μέσω του 112 η Πολιτική Προστασία. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον 3 οικισμοί.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Στο ένα από τα δύο μηνύματα του 112 καλούνται επίσης να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι ο αρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.