Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην ΝΑ Αττική.

Την εικόνα κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat – 11.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, η εικόνα που ελήφθη στις 16:00 ώρα Ελλάδας, δείχνει ότι ο καπνός φτάνει έως τις βορειοδυτικές ακτές της Κρήτης.

Άνεμοι έως 148 χλμ./ώρα

Οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν νωρίς το απόγευμα στην περιοχή αναμένεται να διατηρηθούν κατά τις επόμενες ώρες στα 5 έως 7 μποφόρ με κατά τόπους ισχυρότερες ριπές.

Στους σχετικούς χάρτες παρουσιάζεται το πεδίο των ανέμων στην Αττική σύμφωνα με τα τελευταίες εκτιμήσεις του μοντέλου υψηλής ανάλυσης BOLAM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr για τις 18:00 και 21:00.

Θυελλώδεις (8 μποφόρ) έως πολύ θυελλώδεις (9 μποφόρ) βόρειοι άνεμοι πνέουν κατά τόπους στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές της χώρας σήμερα, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσβεση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το μεσημέρι της Τετάρτης που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ήταν στην Παξιμάδα Καρύστου (148 χιλιόμετρα την ώρα), στην Τήνο (121 χλμ./ώρα), στον Πλακιά Ρεθύμνου (101) και στην Πεντέλη (98).

Αύριο αναμένονται τοπικές νεφώσεις, κυρίως στο Αιγαίο, η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ θα πνέουν βοριάδες έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, ιδίως στο Αιγαίο.