Το Ινστιτούτο Ιολογίας Vector της Σιβηρίας ολοκλήρωσε την Τρίτη επιτυχώς τις κλινικές δοκιμές της δεύτερης φάσης του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε η αρμόδια ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Η Ρωσία ενέκρινε τον Αύγουστο το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Γκαμαλέι της Μόσχας και έγινε γνωστό ως Sputnik-V. Η τρίτη φάση των κλινικών του εμβολίου αυτού, στην οποία θα συμμετάσχουν 40.000 εθελοντές, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι κλινικές δοκιμές του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του Covid-19 που είναι εμβόλιο βασισμένο στα πεπτίδια, ξεκίνησαν στις 27 Ιουλίου, με την συμμετοχή μιας ομάδας 100 εθελοντών.

«Σήμερα …η τελική ομάδα με 20 εθελοντές βγήκε από το νοσοκομείο. Και οι 100 εθελοντές εμβολιάσθηκαν σε δύο δόσεις και ολοκλήρωσαν την περίοδο ιατρικής παρακολούθησης τους στο νοσοκομείο η οποία διήρκεσε 23 ημέρες. Οι εθελοντές είναι καλά στην υγεία τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Rospotrebnadzor,

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών θα δοθούν στην δημοσιότητα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ