Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να νικήσει δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες τη Σερένα Γουίλιαμς, προηγήθηκε με break στο τρίτο σετ της αναμέτρησης, αλλά τελικά έχασε με 2-1 σετ, 6-3, 6-7 (6), 6-3 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του US Open.

«Ήταν ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας και ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο, μια εντελώς διαφορετική στιγμή. Συνέχισα να παλεύω μέχρι το τέλος» είπε η 38χρονη Αμερικανίδα, που μετά την πρόκρισή της στα προημιτελικά του US Open απέχει μόλις τρεις νίκες από το να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ, φτάνοντας στο 24ο Grand Slam της καριέρας της.

«Η Σάκκαρη τα πήγε τόσο καλά, ήταν τόσο επιθετική και ήξερα ότι έπρεπε να κάνω το ίδιο πράγμα. Μου λείπουν οι φίλαθλοι. Είναι επίσης διαφορετικό γιατί τα διαλείμματα είναι λίγο μεγαλύτερα όταν οι φίλαθλοι είναι εδώ, λόγω των χειροκροτημάτων. Μου αρέσει να έχω τους φιλάθλους δίπλα μου, οπότε μου λείπουν» πρόσθεσε η Γουίλιαμς, που έγινε χθες η πρώτη αθλήτρια με 100 νίκες (και μόλις 13 ήττες) στο Arthur Ashe Stadium, ένα από τα πιο διάσημα γήπεδα τένις, όπου φιλοξενείται το US Open.

Εκεί η Σερένα Γουίλιαμς έχει κατακτήσει έξι Major τουρνουά και τον πρώτο της τίτλο Grand Slam στο US Open το 1999.