Ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Πέπε Ροντρίγκες, με τον Πορτογάλο μέσο να ντύνεται και τυπικά στα ερυθρόλευκα.

Μια μεταγραφή που επιθυμούσε διακαώς ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής του πειραϊκού συλλόγου ήθελε πάση θυσία τον συμπατριώτη του ρόστερ της νέας αγωνιστικής σεζόν και η διοίκηση του Ολυμπιακού φρόντισε να κάνει πράξη την επιθυμία του Ιβηρα τεχνικού.

Η μεταγραφή του Πέπε μπορεί να επισημοποιήθηκε χθες, αλλά ο 23χρονος χαφ ήρθε στην Αθήνα από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ολες αυτές τις ημέρες είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά και την ιστορία του συλλόγου.

Ο Πέπε επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο των πρωταθλητών Ελλάδας στο Ρέντη και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους νέους του συμπαίκτες, αλλά και το προπονητικό τιμ των Πειραιωτών. Παράλληλα, επισκέφθηκε το Γ. Καραϊσκάκης και εντυπωσιάστηκε από αυτά που είδε στο φαληρικό γήπεδο, ενώ μάλιστα ξεναγήθηκε και στο μουσείο της ομάδας.

Ο Πορτογάλος μέσος είδε από κοντά τα τρόπαια που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός στην πλούσια ιστορία του και ένιωσε δέος από τις τεράστιες επιτυχίες του πειραϊκού συλλόγου. Παράλληλα, έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να μάθει λεπτομέρειες για την τραγωδία της Θύρας 7.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Πέπε ζήτησε να μάθει τι ακριβώς συνέβη τον Φλεβάρη του 1981, στη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού.

Οι άνθρωποι του συλλόγου του εξήγησαν, με τον Πορτογάλο μέσο να δείχνει σοκαρισμένος και να ακούει με μεγάλη προσοχή την ιστορία. Ο 23χρονος ρώταγε συνεχώς για όλα όσα έβλεπε στο μουσείο του Γ. Καραϊσκάκης και ήθελε να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε.

Ο Πορτογάλος πλέει σε πελάγη ευτυχίας και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του, με τον ίδιο να τονίζει ότι θέλει να γίνει κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού και να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει τίτλος, αλλά και να κάνει καλή πορεία στο Champions League.