Συναγερμός έχει σημάνει σε εργοστάσιο κονσερβοποιΐας στα Γιαννιτσά, όπου αυξάνονται οι εργαζόμενοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για περίπου 35 κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα ανιχνεύτηκαν τα πρώτα 10 κρούσματα και αυτή άλλα 25.

Όλοι οι ασθενείς βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ανησυχία για τη διασπορά

Ανησυχία για διασπορά του ιού προκαλεί το γεγονός ότι στο εργοστάσιο απασχολούνται 680 εργαζόμενοι, πολλοί εκ των οποίων είναι εποχικοί και ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η φήμη ξεκίνησε προ ημερών με τους πρώτους που παρουσίασαν συμπτώματα, αλλά προφανώς θέλησαν να μην δημιουργηθεί θόρυβος και ανησυχία στην περιοχή πριν υπάρξει εξακρίβωση.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ, σε τεστ για τον κοροναϊό θα υποβληθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για την εφαρμογή τοπικού lockdown στην περιοχή της Γουμένισσας και Γρίβας.