Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν από την ιστορία. Κατά τον 19ο αιώνα η Ευρώπη είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο σφαγείο, λόγω του Ναπολέοντα. Ο 20ος αιώνας ξεπέρασε κατά πολύ τον προηγούμενο, επειδή εμφανίσθηκε ένας άλλος σχιζοφρενής, ο Χίτλερ, τον οποίο οι Ευρωπαίοι της Αταντ (Entente Cordiale) τον ανέχθηκαν και τον χάϊδεψαν, δήθεν για να αποφύγουν τα χειρότερα.
Στον αιώνα μας έχουμε τον έξαλλο Ερντογάν, που έχει εμπλακεί σε πλήθος διενέξεων και τον οποίο οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί χαϊδέουν για τους δικούς τους λόγους.

Στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφεύγει ή εσκεμμένως κάνουν πως ξεχνούν , ότι η Ε.Ε. έγινε στη δεκαετία του 1950, αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ακριβώς, για να διαφυλαχθεί η Ευρώπη από μελλοντικούς πολέμους. Αλλά ο Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κωλ είχε πει στον πατέρα Μητσοτάκη : «Ξέρεις Κώστα, όταν φύγουμε εμείς, φοβάμαι πως αυτοί που θα μας διαδεχθούν, θα αγνοήσουν όλες τις προσπάθειές μας, γιατί δεν έζησαν τα δεινά του πολέμου του Χίτλερ».

Δυστυχώς, φαίνεται πως η Ευρώπη εκεί οδεύει, λόγω πολιτικών, που δεν βλέπουν μακρύτερα από τη μύτη τους.

Τα σύννεφα πάνω από την Ευρώπη έχουν πυκνώσει απειλητικά.

Ο ουρανός της Ευρώπης

Η Τουρκία καταπιέζει ασφυκτικά 15 εκατομμύρια Κούρδους, που ζητούν την ανεξαρτησία τους, εισέβαλε και τεμάχισε την Κύπρο, κατέλαβε τη βόρεια Συρία, έστειλε στρατό και όπλα στη Λιβύη, απειλεί την Ελλάδα έμπρακτα, έχει κάνει σχέδια κατάληψης της Αρμενίας και κρυφίως ωθεί τις 750 χιλιάδες Τούρκους της Βουλγαρίας και τις 150 χιλιάδες της ελληνικής Θράκης να ξεσηκωθούν κάποια στιγμή, για να δημιουργήσουν ανεξάρτητο κράτος.

Παράλληλα εξοπλίζεται όσο και όπως μπορεί, ενώ έχει βάλει πλώρη να γίνει πυρηνική δύναμη.

Τώρα διεκδικεί την νοτιοανατολική Μεσόγειο, για να εδραιώσει βήμα προς βήμα την επιρροή της, που θα την καταστήσει Οθωμανική Αυτοκρατορία Β΄ .Έτσι ο Ερντογάν θα μπει στην ιστορία ένα κεφάλι υψηλότερα από τον Κεμαλ Αττατούρκ.

Οι Ευρωπαίοι

Στις 24/25 αυτού του μήνα θα συνεδριάσουν οι αρχηγοί των κρατών της Ε.Ε. για διάφορα θέματα. Μεταξύ αυτών είναι κι η ελληνοτουρκική διένεξη, που είχε εξετάσει τον προηγούμενο μήνα η Σύνοδος των υπουργών εξωτερικών και αποφάσισε να επιβάλει κάποιες κυρώσεις στην Τουρκία, εφόσον δεν συμμορφωθεί να σταματήσει τους εκβιασμούς και τις παρενοχλήσεις Ελλάδας και Κύπρου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν όχι μόνο δεν έκανε πίσω, αλλά καθημερινά αυξάνει τις απειλές του και διατείνεται πως θα διαλύσει την Ελλάδα.
Μα πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, κάποιες χώρες της Ε.Ε. έβαλαν νερό στο κρασί τους, γιατί έχουν δήθεν ιδιαίτερα συμφέροντα με τους Τούρκους.

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως αύριο είναι αυτή η Σύσκεψη των αρχηγών των Ευρωπαϊκών κρατών. Οι εκδοχές είναι δύο :

• Οι αρχηγοί διαπιστώνουν ότι ο Ερντογάν δεν νοιάζεται και δεν φοβάται τις όποιες κυρώσεις εξαγγείλει η Ε.Ε. οπότε ανακοινώνονται οι κυρώσει που είχαν λίγο πολύ γνωστοποιηθεί.

• Οι αρχηγοί κάνουν νερά και αντί σκληρών κυρώσεων περιορίζονται να στείλουν στους Τούρκους κάποιες συμβουλές, περί καλής γειτονίας.
Τι θα γίνει λοιπόν σ’ αυτήν την περίπτωση ; Τι θα κάνουμε εμείς κι η κυβέρνησή μας ; Εδώ χρειάζεται να απαντήσουμε χωρίς χρονοτριβές . Μάλλον θα ενταθούν οι διπλωματικές πιέσεις και θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, όσο καλύτερα γίνεται. Αυτά υπαγορεύει η απλή λογική.

Οι προτάσεις μας

Οι πιο πάνω αναφερθείσες προτάσεις είναι λογικές και εφικτές, μόνο που δεν φθάνουν, γιατί η Τουρκία είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη από εμάς και πιο άρτια εξοπλισμένη. Στην ιστορία μας υπάρχει ο «ατυχής πόλεμος» του 1897, που προκλήθηκε κάτω από τις ίδιες συνθήκες με σήμερα. Κατά συνέπεια ό,τι λέμε πάει στο βρόντο. Άρα η υπόθεση θέλει σύνεση και φαντασία. Ως εκ τούτου εμείς προτείνουμε :

(1). Συντάσσουμε μια μπροσούρα την οποία διανέμουμε παντού και στην οποία δείχνουμε ότι όλη η Τουρκία κάθεται επάνω σε ελληνικά εδάφη, που κυρίευσε ιμπεριαλιστικά. Τα δικά της εδάφη βρίσκονται στο Τουρκεστάν της κεντρικής Ασίας.

(2). Προσπαθούμε να επιβάλλουμε μια Σύνοδο των κρατών της Ε.Ε. για να συζητηθεί διεξοδικά το πρόβλημα της Τουρκίας κι η περαιτέρω πορεία της Ευρώπης.

(3). Επισήμανση ότι τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια του Ερντογάν και της Τουρκίας, εάν δεν τον σταματήσει η Ε.Ε. θα προκαλέσουν στην πάροδο του χρόνου μεγάλη αναστάτωση στην γηραιά ήπειρο, που δεν μπορούμε να προβλέψουμε από τώρα.

(4). Στις 3 του ερχόμενου Νοέμβρη γίνονται οι εκλογές για την προεδρία στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το ελληνικό lobby, με στόχο να πάρουμε κάποιες υποσχέσεις ότι η Αμερική θα μας βοηθήσει έμπρακτα και αποφασιστικά. Είναι η μόνη δύναμη που έχει ισχύ, για να κάνει κάτι.

(5). Να ενεργοποιήσουμε διαφορετικά το ΝΑΤΟ, επικαλούμενοι τα άρθρα 4, 9, και 12 του Καταστατικού, όπως τα περιγράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, προκειμένου να συγκροτηθεί μια Επιτροπή Διευθετήσεων/Λύσεων Προβλημάτων, που αναφύουν μέσα στη συμμαχία.

(6). Άμεση επαφή με τις γειτνιάζουσες χώρες της Τουρκίας, όπως τη Βουλγαρία, Αρμενία, Γεωργία, Ασερμπαϊτσάν, Ιράκ , Κουρδιστάν και Συρία, γιατί όλα αυτά τα κράτη σε βάθος χρόνου θα υποστούν τις όποιες πιέσεις της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας.
Από εκεί και πέρα ενεργούμε , βλέποντας και κάνοντας, αλλά πάντα με το όπλο παρά πόδα κι ο Θεός βοηθός.