Για όσους πάντως εξακολουθούν να αμφιβάλουν  για το αν υπάρχει κοροναϊός ή αν πρόκειται για κάποια παγκόσμια συνωμοσία, η καλύτερη απάντηση έρχεται από τους ίδιους τους ανθρώπους που πέρασαν αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία της ψυχής και του σώματος.

Τη στιγμή που οι αρνητές του ιού διαδηλώνουν και προτρέπουν τους πολίτες να μην φορούν τις μάσκες φίμωτρα όπως τις αποκαλούν, οι γιατροί στις εντατικές συνεχίζουν να δίνουν μάχη.

Και όσοι πέρασαν τον ιό δεν μπορούν να ξεχάσουν τον πυρετό, το ρίγος και τα συμπτώματα κόπωσης.

Ο Γιάννης Φουντούλης, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο, βρέθηκε θετικός στον ιό όπως και 4 ακόμη συναθλητές του.

Ο Μανώλης Νικολούσης είναι διευθυντής μεταμοσχεύσεων μυελού  στο νοσοκομείο του Birmingham. Είδε πολλούς από τους συναδέλφους του αλλά και τους ασθενείς τους να χάνουν τη μάχη με τον ιό. Το βαρύ ιικό φορτίο που κουβαλούσε από το νοσοκομείο έγινε η αιτία να κολλήσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Ρίγος, πυρετός, ιδρώτας και κόπωση… έτσι περιγράφει ο 47χρονος γιατρός τον κοροναϊό και όλα αυτά.. για πολλές εβδομάδες.

Ο Σπύρος Μάμαλης ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, σε μία αποστολή για την προώθηση της ελληνικής φέτας.

Ο κ. Μάμαλης πέρασε δύσκολα την ασθένεια αφού μετατράπηκε σε πνευμονία και χτύπησε και άλλα ζωτικά όργανα. Πολλές ήταν η στιγμές που φοβήθηκε για τη ζωή του. Θυμάται ακόμα με χαμόγελο τη μέρα που πήρε εξιτήριο.