Γ. Φίλης στο MEGA: Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα

«Ο κ. Ερντογάν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα. Και οι στρατηγοί του το γνωρίζουν καλύτερα» υπογράμμισε ο καθηγητής Γεωστρατηγικής, σημειώνοντας πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι φύλαρχοι της Λιβύης ή ένα ημιδιαλυμένο κράτος όπως η Συρία

Ο διδάκτωρας Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, Γιώργος Φίλης μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και τα επόμενα βήματα της Ελλάδας.

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε πως η τουρκική πλευρά προσπαθεί να εκφοβίσει τον ελληνικό λαό και το ελληνικό πολιτικό σύστημα ώστε να συρθούμε σε μια άνευ όρων διαπραγμάτευση με την Τουρκία, την οποία θα έκανε ένα κράτος μόνο μετά από στρατιωτική ήττα.

Παράλληλα, σημείωσε πως θα είναι αρκετά σημαντικές οι εξελίξεις στα τέλη του μήνα, όταν και θα φανεί αν η Ευρώπη λάβει άξιες λόγου κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

«Επί της ουσίας, ο κ. Ερντογάν θα προσπαθήσει να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να συνεχίσει την προώθηση των νεοθωμανικών σχεδιασμών του» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

«Ο κ. Ερντογάν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα. Και οι στρατηγοί του το γνωρίζουν καλύτερα» υπογράμμισε ο καθηγητής Γεωστρατηγικής, σημειώνοντας πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι φύλαρχοι της Λιβύης ή ένα ημιδιαλυμένο κράτος όπως η Συρία.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα του Νίκου Ευαγγελάτου, τι θα συμβεί αν το Oruc Reis φτάσει στα 6 ν.μ. από το Καστελόριζο, τόνισε πως «κανένας στο πολιτικό σύστημα δεν θα μπορεί να υποστηρίξει ότι το πήρε ο αέρας, ότι ήρθε κατά λάθος ή ότι δεν κάνει έρευνες».

«Με την Τουρκία μόλις έχουμε αρχίσει, αλλά ο Ερντογάν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα» κατέληξε ο Γιώργος Φίλης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV