Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Εξάλλου, είχε επιβεβαιωθεί και από την επιστολή που είχε στείλει η FIFA στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και φυσικά είχε επισημανθεί κόντρα στην παραπληροφόρηση των γνωστών «κέντρων» παροχής δημοσιογραφικών υπηρεσιών: Η απόφαση να αγωνιστούν Ολυμπιακός και ΑΕΚ με τους ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει στα ρόστερ τους από την περσινή σεζόν, δεν είναι της FIFA, αλλά αποκλειστικά της ΕΠΟ.

Αυτό απαντάται με πλήρη σαφήνεια και στη νέα επιστολή που απέστειλε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο αίτημα των Πειραιωτών να γίνει αναθεώρηση της σχετικής της απόφασης της ΕΠΟ.

Η γενική διευθύντρια της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Λίνα Σουλούκου, με επιστολή της στη FIFA ζητούσε την αναθεώρηση της «εισήγησης» που έκανε, αλλά και να επιτραπεί στις ομάδες να χρησιμοποιήσουν και τους ποδοσφαιριστές που έχουν εντάξει στα ρόστερ τους από την ημέρα που άνοιξε η μεταγραφική περίοδος.

Η απάντηση που έλαβε ο Ολυμπιακός από τη FIFA, κατά τα γνωστά κέντρα που προαναφέραμε, ήταν… αρνητική. Μάλιστα, κόντρα ακόμη και στα προφανή, επέλεξαν να προσπαθήσουν να παραπλανήσουν το κοινό.

Καθώς αυτό που ξεκάθαρα αναφέρει η FIFA είναι πως η ΕΠΟ, ως διοργανώτρια είναι αυτή που θα πρέπει να πάρει την απόφαση όχι η FIFA. Αρα, επιβεβαιώνει ότι η ΕΠΟ αποφάσισε να παίξουν οι ομάδες με τα… περσινά ρόστερ, 12 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να αλλοιώσει την εικόνα του τελικού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, χωρίς να αφήνει καμία αμφιβολία, αναφορικά με το ποιος και για ποιους λόγους πήρε την απόφαση «…για λόγους τάξης, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η δυνατότητα συμμετοχής των παικτών σε έναν αγώνα μιας συγκεκριμένης διοργάνωσης, όπως ο τελικός του Κυπέλλου, εξακολουθεί να υπόκειται στους κανόνες που ισχύουν για την εν λόγω διοργάνωση και υλοποιείται από τον διοργανωτή της διοργάνωσης, εν προκειμένω την ΕΠΟ».

Αυτό που παραδέχεται επιπλέον η FIFA είναι ότι η «ισχυρή σύσταση» που έκανε στην επιστολή που αναγνώστηκε στην ΕΕ της ΕΠΟ, αναφέρεται στις διατάξεις για τον covid: «Ειδικότερα, εφιστούμε ευγενικά την προσοχή σας στο γεγονός ότι η εν λόγω επιστολή περιείχε συστάσεις που διατυπώνονται βάσει των αποφάσεων που έλαβε το συμβούλιο της FIFA ως αποτέλεσμα της πανδημίας covid-19.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, η FIFA εντόνως συστήνει στους συλλόγους να ολοκληρώσουν τη σεζόν τους με την αυθεντική τους ομάδα (σ.σ. εννοεί την ομάδα που χρησιμοποίησαν ως τώρα στην ίδια διοργάνωση), προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των εν λόγω αγώνων».

Επί της ουσίας, αυτή η σύσταση της FIFA αφορούσε κυρίως διοργανώσεις που ολοκληρώνονταν το αργότερο έως τις 31 Αυγούστου και όχι τις ανωμαλίες τύπου «Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2020». Ουσιαστικά η Παγκόσμια Ομοσπονδία έστειλε τις «προκάτ» οδηγίες για όσα ίσχυαν σε φυσιολογικές συνθήκες, εξηγώντας, ωστόσο, ότι σε καταστάσεις όπως αυτή του ΑΕΚ-Ολυμπιακός, η απόφαση έπρεπε να παρθεί αποκλειστικά από την ΕΠΟ. Η οποία, βεβαίως, έκανε αυτό που της είπαν και τίποτε λιγότερο…

Αλλά για ακόμη μία φορά η αλήθεια παραποιείται, για τους γνωστούς λόγους, από τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης. Άλλη μια μέρα στη «δουλειά»…