Στην Αγγλία επιστρέφουν άμεσα οι Φιλ Φόντεν και Μέισον Γκρίνγουντ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τη Δανία (8/9) στην Κοπεγχάγη ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Φιλ Φόντεν, και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μέισον Γκρίνγουντ, υπέπεσαν σε διπλό παράπτωμα, καλώντας κορίτσια στο δωμάτιό τους στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή της εθνικής Αγγλίας, στο Ρέικιαβικ, πριν τον εκτός έδρας αγώνα της με την Ισλανδία, για την πρεμιέρα των υποχρεώσεών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον 2ο όμιλο της League A για το Νations League.

Όχι μόνο δεν ήταν συγκεντρωμένοι δηλαδή στο ματς με τους Ισλανδούς, αλλά παραβίασαν και το υγειονομικό πρωτόκολλο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ως πρώτο μέτρο, ήδη οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν ενημερωθεί από νωρίς σήμερα (7/9) πως ο Σάουθγκεϊτ δεν θα τους δεχτεί στην πρωινή προπόνηση της εθνικής Αγγλίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Δανία (8/9) στην Κοπεγχάγη.

Όπως τόνισε, δε, ο Σάουθγκεϊτ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στους Φιλ Φόντεν και Μέισον Γκρίνγουντ δεν επετράπη να έρθουν σε επαφή με συμπαίκτες τους από τη στιγμή που έγινε γνωστό το παράπτωμά τους και επιστρέφουν «σπίτι».

Μετά το 1-0 επί της Ισλανδίας εκτός έδρας, τα «τρία λιοντάρια» θα επιδιώξουν να αυξήσουν σε 6 τους βαθμούς τους στον 2ο όμιλο της League A, στο Νations League, απέναντι στη Δανία αύριο (8/) στην Κοπεγχάγη, χωρίς τους Φιλ Φόντεν και Μέισον Γκρίνγουντ.