Δύο εξωγενείς προκλήσεις αντιμετωπίζει η χώρα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στη μία εξ’ αυτών, την τουρκική προκλητικότητα τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση και όχι αντιπαράθεση, υπευθυνότητα και όχι λαϊκισμός.

«Παρατράβηξαν οι τουρκικές προκλήσεις με τις Navtex» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας και απαριθμώντας τις τουρκικές ενέργειες από τον περασμένο χειμώνα τόνισε ότι αυτές «κορυφώθηκαν με το Oruc Reis και παρατάθηκαν με την ανανέωση των παράνομων τουρκικών αγγελιών».

Η Τουρκία «εξαπολύει απειλές πολέμους» είπε ο κ. Πέτσας και ανέφερε ότι διάλογος με απειλές και προκλήσεις δεν γίνεται.

«Είμαστε σε επαφή με φίλες χώρες για εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο κ. Πέτσας προαναγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στη ΔΕΘ στα εξοπλιστικά προγράμματα, και την ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Μακρόν την Πέμπτη λίγο πριν τη σύνοδο των 7 μεσογειακών χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρος, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία).

Παράλληλα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι υπήρξε επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον Σαρλ Μισέλ ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.