Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μισέλ: Τι συζήτησαν

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο. O Πρωθυπουργός είχε σήμερα επικοινωνία και με τον Νίκο Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη διάρκεια της επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε ενόψει της επίσκεψης του κ. Μισέλ στις 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συζητήθηκε η τεταμένη κατάσταση στην περιοχή λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας και η ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτές.

Πλήρης αλληλεγγύη  στην Ελλάδα και την Κύπρο

Ο κ. Μισέλ επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τηλεφωνική επικοινωνία και με Νίκο Αναστασιάδη

O  Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών Ελλάδας και Κύπρου ενόψει της Ειδικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 Σεπτεμβρίου για την Τουρκία.

Πέτσας : Παρατράβηξε η τουρκική προκλητικότητα με τις παράνομες Navtex

Δύο εξωγενείς προκλήσεις αντιμετωπίζει η χώρα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στη μία εξ’ αυτών, την τουρκική προκλητικότητα τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση και όχι αντιπαράθεση, υπευθυνότητα και όχι λαϊκισμός.

«Παρατράβηξαν οι τουρκικές προκλήσεις με τις Navtex» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας και απαριθμώντας τις τουρκικές ενέργειες από τον περασμένο χειμώνα τόνισε ότι αυτές «κορυφώθηκαν με το Oruc Reis και παρατάθηκαν με την ανανέωση των παράνομων τουρκικών αγγελιών».

Η Τουρκία «εξαπολύει απειλές πολέμους» είπε ο κ. Πέτσας και ανέφερε ότι διάλογος με απειλές και προκλήσεις δεν γίνεται.

«Είμαστε σε επαφή με φίλες χώρες για εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο κ. Πέτσας προαναγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στη ΔΕΘ στα εξοπλιστικά προγράμματα, και την ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Μακρόν την Πέμπτη λίγο πριν τη σύνοδο των 7 μεσογειακών χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρος, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk