Κοντέινερ εμπορευμάτων, τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο που θα στεγάσει τους μαθητές από το ΕΠΑΛ Κισάμου για τη φετινή χρονιά.

Οι “άστεγοι” ελέω σεισμού μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ στην Κίσαμο, μετά από πολλές διαβουλεύσεις, καλούνται εν μέσω πανδημίας, να κάνουν μάθημα στα κοντέινερ, έως ότου λυθεί το στεγαστικό τους πρόβλημα, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Στα κοντέινερ θα στεγαστούν τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ.

Έντονες αντιδράσεις

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης:

«Αυτό είναι το όραμα της Δημοτικής αρχής της Κισάμου και του προέδρου της Δευτεροβαθμιας σχολικής επιτροπής για τα παιδιά μας. Σε κοντέινερ καραβιού θα στεγαστούν τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ. Αν τα συγκεκριμένα έχουν τις ιδιες πιστοποιησεις με τις προκατ αιθουσες που εστειλε το υπουργειο να τις δώσουν δημόσια. Μονο ντροπη θα έπρεπε να νιώθουν αυτοι που παίρνουν έστω και προσωρινά τετοιες αποφάσεις για τους μαθητές των σχολείων.

Αν ο δημος με τους τρεις μεγαλυτερους τουριστικους προορισμους της Κρήτης δεν έχει κονδύλια για την επίλυση των εκτακτων κτιριακων προβλημάτων ας ρωτήσει άλλους δήμους που με μικροτερους πόρους δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον στην νέα γενιά.

Περιμένουμε από τον Αντιδημαρχο Παιδειας Γιωργο Χαχλακη να παρέμβει. Η απόφαση του Προέδρου της Δευτεροβαθμιας σχολικης επιτροπής και του Διευθυντή του ΕΠΑΛ ειναι σε παντελώς λάθος κατεύθυνση».