“Θερίζει” ο κορωνοϊός στην Κεντρική Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 5ης Σεπτεμβρίου, στην Ουγγαρία, τη Σλοβακία και τη Τσεχία καταγράφηκαν τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, ο κορωνοϊός στη Σλοβακία προκάλεσε 226 νέα κρούσματα, στη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στην χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Η αύξηση σημειώνεται καθώς οι γειτονικές της χώρες έχουν, επίσης, καταγράψει αυξήσεις – ρεκόρ στα κρούσματα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία. Οι σλοβακικές αρχές προσπαθούν να αποφύγουν lockdown ευρείας κλίμακας παρόμοιο με εκείνο που επιβλήθηκε στην αρχή της επιδημίας, τα οποία έπληξαν βαριά την οικονομία.

Επίσης, το Σάββατο η Τσεχία κατέγραψε 798 νέα κρούσματα, την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μέχρι στιγμής, ενώ η Ουγγαρία τον αριθμό – ρεκόρ των 510 κρουσμάτων.

Το ποσοστό θανάτων από τον Covid – 19 στη Σλοβακία παραμένει ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη με 37 νεκρούς.

Από τα συνολικά 4.526 κρούσματα του κορωνοϊού, 2.797 έχουν ιαθεί.

Η χώρα ως έναν μεγάλο βαθμό περιόρισε την εξάπλωση του ιού μετά την αρχική εμφάνιση της επιδημίας με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων τον Μάιο και τον Ιούνιο να είναι ως επί το πλείστον μονοψήφιος.

Αλλά από τον Αύγουστο έχει καταγράψει πολλές φορές ημερήσια κρούσματα άνω των 100. Η προηγούμενη αύξηση ρεκόρ ήταν τα 137 κρούσματα στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η χώρα έχει ανταποκριθεί καθιστώντας αυστηρότερα τα μέτρα ως προς την χρήση μάσκας και τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε συναθροίσεις.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ