Ανησυχία επικρατεί στους γονείς για τη χρήση της μάσκας από τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες αλλά και το πόσο αποτελεσματική είναι.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» o ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ, λοιμωξιολόγος, Δημήτρης Καφετζής.

Ο κ. Καφετζής εξηγεί ότι η μάσκα είναι απαραίτητη μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο. Ενώ καθησυχάζοντας τους γονείς, τονίζει ότι δεν έχει διαπιστωθεί από κάποια έρευνα ότι η μάσκα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο αναπνευστικό των παιδιών.

Σημαντικός είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές στη σωστή χρήση της μάσκας. Θα πρέπει πάντως να γίνονται και διαλείμματα στη χρήση της.

Ανησυχούν οι δάσκαλοι – Τι ζητούν

Από την πλευρά της η κ. Γιώτα Βενετοπούλου, μέλος ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τα παιδιά στις τάξεις, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο για τις σχολικές μονάδες.

Εξήγησε ποια είναι τα προβλήματα στα σχολεία, και ιδίως σε ό,τι αφορά το προσωπικό καθαριότητας και τις μικρές αίθουσες.

Η ΔΟΕ ζητά μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.