Στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε για το εμβόλιο του κοροναϊού αλλά και τη χρήση μάσκας ο κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Ο κ. Γαργαλιάνος αναφέρθηκε στο θέμα του «εθνικισμού των εμβολίων». Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «ο εθνικισμός των εμβολίων θα παρατείνει την πανδημία».

Στάθηκε επίσης στα θέματα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του εμβολίου, τονίζοντας πως σημαντικό είναι το ζήτημα της διαθεσιμότητάς του. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, «το εμβόλιο μπορεί να είναι διαθέσιμο και να εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός του πληθυσμού μέχρι τις αρχές του 2021» είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσκολίες που θα υπάρχουν τον χειμώνα – κυρίως λόγω της αύξησης του συγχρωτισμού, αλλά και λόγω των άλλων ιώσεων που θα υπάρχουν.

Συνέστησε δε στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να μην συμπέσουν στον οργανισμό τους η γρίπη και ο κοροναϊός και για να μπορούν οι γιατροί να κάνουν τη σωστή διάγνωση.

Αναφέρθηκε επίσης στη χρήση της μάσκας από τους μαθητές. Ειδικά για τους εφήβους, σημασία έχει η σωστή ενημέρωση και τα μηνύματα που θα τους μεταδώσουμε, είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

Τέλος αναφέρθηκε στο ποιοι μαθητές θα μπορούν να πάρουν απαλλαγή από τη χρήση μάσκας. Δεν θα αρκεί μια απλή γνωμάτευση παιδιάτρου αλλά θα απαιτείται περαιτέρω τεκμηρίωση.